Miért fontos a reggeli?

Ismerős az a mondás, hogy reggelizz úgy, mint a királyok? Igazán régi mondás, ám a mai táplálkozástudók is helyénvalónak tartják. Hiszen a reggeli a nap legfontosabb étkezése.

[wp_ad_camp_1]

A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozást esetén a reggeli nagyon számottevő. A reggeli nagyon befolyásolja a fizikai és szellemi tevékenységünket, és az energia szintünket is egyaránt. Mivel mire véget ér az éjszakai alvás a testünk elhasználja a szervezetünkben található elraktározott glükózt, így úgymond a reggeli adja a testünknek és az agyunknak a szükséges üzemanyagot.  Ez egy régóta kutatott kérdés, és immáron számos kutatás támasztja alá, hogyha elhagyjuk a reggelit, akkor az a napi energiaszint csökkenéséhez vezethet. Hiszen abban az esetben a lényegesen kevesebb fehérje, szénhidrát, vitaminok, telített zsírsav, és ásványi anyag jut be a szervezetünkbe, mint abban az esetben, ha reggelizzünk. Attól eltekintve, hogy fogyókúrázunk még nagyon fontos a reggeli, sőt. Hibának számít kihagyni a reggelit, hiszen több tanulmány is alátámasztja azt, hogy ha kihagyjuk a reggelit, akkor később túlsúly jelentkezhet és sokkal többet is nassolnak napközben.

Reggeli
Reggeli

A reggeli beindítja az anyagcserét, amely nem csak reggelre, hanem egésznapra érvényes, tehát, aki szeretne megszabadulni pár felesleges kilótól, akkor annak kötelező a reggeli. Ám cseppet sem mindegy, hogy mit reggelizünk. A reggeli döntő fontosságú lehet abban, hogy hogyan indítod a napod, és a nap további táplálkozását is befolyásolja. Abban az esetben, ha szénhidrát tartalmú reggelivel indítunk, akkor hirtelen megemelkedik a vércukorszintünk és az cseppet sem jó, mivel pár órán belül már farkaséhesek vagyunk. Ám, ha teljesen elhagyjuk a reggelit, akkor még mielőtt megemelkedne a vércukorszintünk teljesen lezuhan és az ahhoz vezet, hogy egésznap éhesek leszünk.