Miért célszerű a napunkat citromos vízzel indítani?

A citromos vizet sokan választják, mint frissítő, ugyanis nagyon jó szomjoltó. Ám elmondható még róla, hogy a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el.

[wp_ad_camp_1]

A citromos vizet az egyik legjobb energiabombának tartják, többek között ezért is fogyasztják olyan sokan. Számos olyan előnyökkel rendelkezik, melyről mi most szeretnénk beszámolni. Az egyik fő ok, amiért nagyon célszerű fogyasztani a citromot, hogy tele van elektrolitokkal, mint pl. a magnézium, kalcium, kálium. Ezek pedig hidratálják a testet. A citromról elmondhatjuk, hogy nagyon jót tesz az ízületeknek. Ugyanis csökkenti az ízületekben és izmokban kialakuló fájdalmat. Tovább javíthatjuk a jótékony hatásait, ha meleg vízzel fogyasztjuk, ugyanis akkor a citromsavak reakcióba lépnek az enzimekkel, illetve a savakkal ennek következményeként pedig megkönnyítik az emésztést. Ha naponta elfogyasztunk egy pohár citromos vizet, akkor ennek hatására a máj sokkal több enzimet termel. Illetve a májra tisztító hatással is van, így sokkal könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól.

Citromos víz
Citromos víz

A citrom fogyasztása, akkor is nagyon hasznos lehet, ha légúti fertőzésekkel küzdünk, ugyanis gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Kifejezetten jótékony lehet torok és mandulagyulladás esetén. A naponta elfogyasztott egy citrom nagyban hozzájárulhat a bélműködéshez. Amennyiben az immunrendszerünket szeretnénk megvédeni, vagy azt szeretnénk megerősíteni akkor a citrom fogyasztása akár nélkülözhetetlenek is nevezhető. A depresszió, illetve a szorongás sokszor a vér alacsony káliumszintje miatt alakul ki, így az idegrendszernek szüksége van elegendő káliumra, amely a citromban szintén megtalálható. Továbbá elmondhatjuk még róla, hogy tisztítja a vért, illetve a vérereket.