Mi okozza a kellemetlen hajhullást

Naponta minden ember, körülbelül száz hajszálat veszít el és ez a természetes azonban, ha ennél sokkal többet, akkor bizony baj van. A hajhullás egy olyan probléma, amely a nőket és férfiakat egyaránt érinti. Sokakat érthető módon megrémiszt a hajhullás és a kopaszodás gondolata is, azonban vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek a probléma megoldásában.

[wp_ad_camp_1]

A hajhullás okozója a nőknél általában valamilyen fajta gyulladás, és a fogyókúra. A különféle hajproblémák általában harminc éves kor fölött kezdődnek a haj vékonyodásával majd ritkulásával, és negyven éves kor felé haladva pedig egyre több lesz belőlük. Nagyjából ugyanannyi nő fordul bőrgyógyászhoz hajhullási problémákkal, mint férfi. A férfiaknál inkább megszokott és természetes, elfogadható dolognak számít a korral járó kopaszodás. Mivel örökletes és hormonális jelenségről beszélünk, ezért a kezelése nem egyszerű. A fokozott hajhullást kiváltó tényezők felderítésének egyik fontos állomása a haj és a fejbőr vizsgálata, majd a beteg kikérdezése, ami szintén sokat segíthet a diagnózis felállításában, ugyanis vannak olyan esetek, amikor külsőleg nincs olyan látható jel, amely gyulladásra, fertőzésre vagy más eltérésre utal.

Hajhullás
Hajhullás

A hajhullás kezelése természetesen a kiváltó okoknak megfelelően történik, ami személyenként változhat. Alkalmazható gyógyszeres kezelés vagy különféle készítmények használata. Attól is függ, hogy sikeres lesz a kezelés vagy sem, hogy milyen hajlamú a hajhullás. Ha öröklött hajlamú, akkor a folyamat rendszerint csak lelassítható és nem megállítható. Hogyha más okok állnak a háttérben, akkor általában egy pár hónapon belül kezelhető a hajhullás. Mivel a haj ciklusokban nő, ami egy viszonylag hosszú folyamat, ezért mindenképp türelmesnek kell lenni a gyógyulási folyamat során.