Mi is az a pénzügyi intelligencia?

Az előző, pénzügyi műveltséggel foglalkozó bejegyzésben áttekintettük a pénzügyi intelligencia területeit, azt, hogy miért fontos az információs korban pénzügyileg műveltnek lennünk, és hogy ennek milyen hatása lehet a jövőnkre nézve.

[wp_ad_camp_1]

Folyamatosan tanulnunk kell, és együtt kell fejlődnünk a világgal. Az út eleje nagyon rögös, és sok mindenről kell lemondanunk, gyakran túl nagynak tűnő áldozatokat (leginkább pénz, idő és energia) is meg kell hoznunk. Ezek a befektetések azonban nagyon gyorsan és látványosan megtérülnek. Jómagam már 1 millió forint feletti összeget költöttem a saját képzésemre, de ez az összeg már régen megtérült (eszközök és hozam formájában), ráadásul újabb és újabb lehetőségeket irányított az utamba.

Ahhoz, hogy megértsd a pénzügyi intelligencia fontosságát és hatását, szeretnék megosztani Veled egy titkot. Ez a titok nem más, mint a kamatos kamat csodája! Amíg az ember nem számolja ki és nem látja, addig el sem hiszi, hogy ez tényleg létezhet. Pedig igen! Használd a kamatos kamatot a saját életedben és korábban elképzelhetetlennek tűnő eredményeket fogsz elérni! Megosztok most Veled egy táblázatot, hogy ne kelljen számításokkal bajlódnod, csupán a szemléltetés végett.

Ide kattintva tudod letölteni a kamatos kamat számításához készített táblázatot!
2010. december 6-8. között (tehát holnaptól 3 napon át) egy nagyon komoly hozamokat generáló befektetési lehetőségről, a devizatőzsdéről (Forex) fogok tanulni, mivel – ahogy előzőleg mondtam – nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzük magunkat, és ismerkedjünk az újabb és újabb befektetési lehetőségekkel. Ez alatt a 3 nap alatt a fókuszom végig a tanuláson lesz, így a következő bejegyzést csak december 9-én olvashatod. Addig is töltsd le a fenti táblázatot, meg fogsz döbbenni…