Mi is a számítógép oktatás?

Manapság egyre több helyen kínálnak különböző számítógépes kurzusokat. Nézzük meg mi ez és milyen fajtái léteznek. A számítógépes oktatás abban különbözik a hagyományos oktatástól, hogy a számítógépes oktatások során nincsenek hosszas elméleti előadások, ahol jegyzetelni kell!

[wp_ad_camp_1]

Számítógépes tanfolyamon projektor segítségével követik a résztvevők, mindenki saját gép mellett követi és maga is végzi a gyakorlatokat.

Komputeres OKTATÁS SZINTJEI:

Alapozó tanfolyam

Alapozó tanfolyamok legismertebb típusa az úgynevezett irodai vagy ECDL tanfolyamok, amelyek a legismertebb irodai programok, mint például a szövegszerkesztő, táblázatkezelő képzéseket jelenti. Az ECDL (European Computer Driving Licence) tanfolyam az Európai Unió által támogatott képzés, amely egy egységes számítógép-használói jogosítványt nyújt a résztvevők számára. A képzés elvégzése azok számára ajánlott, akik egy piacképes szakmával szeretnének gazdagodni, illetve munkájukhoz elengedhetetlen az irodai programok magabiztos használata.

Középhaladó tanfolyam

Középhaladó számítógépes képzések közé sorolhatóak a grafikai és webes programok. A HTML és CSS ismereteken kívül egyre inkább követelmény, hogy a webdesigner rendelkezzen átfogó ismeretekkel az Adobe Flash, az Adobe Photoshop és az Adobe Illustrator programok használatáról. Az Internetes videók terjedésével, pedig néhány éven belül alapkövetelmény lesz a webdesigner felé, hogy rendelkezzen digitális videó szerkesztési ismeretekkel is.

Haladó képzések

Haladó képzések két nagy csoportba sorolhatóak a rendszergazda és a programozó képzések csoportjába. A Programozó oktatások keretében a jelentkezők megtanulják a szakma alapfogalmaiit, a programozáshoz szükséges  kompetenciákatl, majd van lehetőségük kiválasztani, milyen alkalmazásokat vagy technológiákat akarnak fejleszteni. A képzések során szerteágazó és piacképes tudásra tesznek szert, melynek birtokában lehetőségük lesz portálok, webáruházak, illetve más  rendszerek önálló elkészítésére.