Mi az a Maximalizmus? Így készítsünk maximalista dizájnt

Ha Ön a maximalizmus híve, szerencséje van, mert a stílusnak mostanában van itt az ideje. Az igazat megvallva, a maximalizmus évszázadok óta része a tervezési világnak – az otthonunkban való megjelenés módja természetesen az idők során változott, de a kedvenc dolgaink bemutatásának gondolata korántsem új ötlet.

Megfelelő átgondolással és odafigyeléssel a maximalizmus könnyen elérhető otthon. Arra kértük a tervezőket, hogy mérlegeljék a maximalizmus történetét, a közelmúlt újjáéledését és a legfontosabb jellemzőket, és megosztanak néhány hasznos dekorációs tippet is. A szakértők úgy vélik, hogy a mai társadalomban a maximalizmus minden bizonnyal a múlt korszakaiból származik. „Először is, azok, akik ebben a stílusban díszítenek, olyanok, mint a saját terük kurátorai, abban a reményben, hogy bemutathatják az általuk kedvelt áruk gyűjteményét” – jegyzik meg. „Másodszor, a más stílusokat kedvelők nagyobb valószínűséggel hiszik el, hogy a terük tükrözi a személyiségüket.” A stílus az utóbbi években a gazdasági fellendülés miatt újjáéledt – magyarázza Dawn Cook, a BLDC Design társtulajdonosa.

A maximalizmus különösen népszerű a fiatalabb generációk körében, különösen az ezredfordulósok körében, akik szívesen építettek be növényeket, eklektikus színeket és egyéb kiegészítőket a tereikbe – teszi hozzá Cook. „A maximalizmus a színek, nyomatok, tárgyak és textúrák kaotikus tömbjével egyetlen térben egy eklektikus otthon meghatározásának egyik módjai.” A közösségi médián keresztül pedig „a fogyasztók beleszerettek a szobák túlságosan telített és túlságosan kidolgozott képeibe a dizájn kaleidoszkópjában”. Élvezze a mintajátékot és az élénk színeket, amikor maximalista otthont tervez. „A merész minták, fényes lakkozott bútorok és rengeteg kiegészítőt tartalmazó tapéták kulcsfontosságúak ennek a megjelenésnek a megteremtésében” – nyilatkozta Ashley DeLapp tervező, az Ashley DeLapp Design alapítója és vezetője.