Mi a VPN alagút?

A hackerek, az internetszolgáltatók és a kormányok a digitális életét egy valóságos pokollá változtathatják. Nem sok időbe és erőfeszítésbe telik az interneten való feltörés, cenzúrázás bizonyos szolgáltatások elérésekor. A VPN-alagút segít megvédeni Önt ezektől a bajoktól.

[wp_ad_camp_1]

A VPN-alagút egy titkosított kapcsolat a készülék és az internet között. Tegyük fel, hogy e-mailt szeretne küldeni egy barátjának. Bár az internetszolgáltató nem fogja tudni elolvasni a tartalmát, látni fogja, ahonnan elküldték, és azt is, hogy hová. Az internetszolgáltatók nyomon követhetik a meglátogatott webhelyeket is, hogy mennyi adatot töltöttek le és milyen eszközt használnak. Az internetszolgáltatóknak egy nagyszerű oka van a magánéletünkbe belemászni, ez mégpedig  a böngészési adataink eladása a legmagasabb ajánlatot nyújtónak. Ezenkívül csökkenthetik a sávszélességet, ha gyakran tölt le nagy fájlokat. A hackereknek megvannak a saját eszközei. Malware, adathalász program, ransomware, DDoS támadások és egyéb technikákkal végzik el az adatok lehallgatását, a bankszámlájuk megsemmisítését és a hangulat rontását.

Ha VPN-en keresztül csatlakozik az internethez, akkor az internetes forgalom egy titkosított alagúton halad keresztül, biztonságossá téve az adatokat, és átirányítja azokat a VPN-szolgáltató egyik szerverére. Ülhet bátran a számítógép előtt az Egyesült Királyságban, és úgy tehet, mintha Kanadából származna. Sem az internetszolgáltatók, sem a hackerek nem tudnak majd azonosítani, nem szerezhetik meg az adatokat és nem követik nyomon a tartózkodási helyét. Számos különféle VPN alagútbeállítási protokoll létezik, amelyek sebessége, biztonsági szintje és egyéb jellemzői eltérőek. Az OpenVPN egy nyílt forráskódú protokoll, amely minden nagyobb operációs rendszerrel működik. Letöltheti a forráskódot, áttekintheti, és bármilyen módon módosíthatja.