Mi a virtuális hálózati számítástechnika?

Mivel manapság mindenki annyira távolról dolgozik, a vállalatok versenyeznek a biztonságos és hatékony otthoni munkavégzési gyakorlatok kialakítása érdekében. A virtuális hálózati számítástechnika (VNC) alapvető része lehet ezeknek az új rendszereknek, de lehet, hogy nem ez a végső megoldás. Tehát mi a VHSZ, és biztonságos-e?

[wp_ad_camp_1]

A VHSZ egy távvezérlő rendszer. A távolsági hibaelhárítástól kezdve az új vállalati munkaszerkezetekig a VHSZ sorsfordító lehet a vállalkozása számára. A folyamat egyszerű kliens-szerver modellre támaszkodik. A számítógépre telepített ügyfélszoftver segítségével a hozzáféréssel rendelkező felhasználó átveheti a hardverek irányítását egy távoli szerverről. A központosított technológiai támogatás sokkal hatékonyabb megoldássá válhat a több munkaterületű vagy távoli alkalmazottakkal rendelkező nagyvállalatok számára. A távoli munkavállalók problémája sok vállalat számára egyre fontosabb kérdés. Még a koronavírus világjárvány előtt a munkahelyi mozgalom megváltoztatta a csapatok interakciójának módját és a vállalati eszközök felhasználását. A VHSZ az otthoni munkavállalók számára teljes hozzáférést biztosít az irodai asztalhoz, a vállalati szoftverekhez az adatbázisra vonatkozó korlátozások nélkül.

Ezek képesek lesznek megfigyelni az operációs rendszert, futtatni a telepített programokat, és akár csatlakoztatott gépeket, például nyomtatókat és külső merevlemezeket is felhasználni. Erős internetkapcsolat mellett ugyanolyan simán kell mennie a munkának a távoli operátor számára, mint bárki számára, aki fizikailag használja a számítógépet. A technológiai és banki szféra főbb szereplői, köztük a HSBC és a Twitter, már normalizálják a távoli munkavégzési gyakorlatokat. Az íróasztalokat konyhaasztalok, az étkezőket Zoom hívások váltották fel. Sok vállalkozás számára egyértelmű, hogy az irodahelyiségeket a jövőben másként kell felhasználni.