Mi a kovaföld?

Ha hallotta a kovaföld kifejezést, érdemes megtanulnia annak tényleges meghatározását. DE, diatomit vagy kieselgur/kieselguhr néven is ismert, a kovaföld természetesen előfordul, és hasonló a habkőhöz. Jellemzően le van darálva, így nem túl koptató tapintású.

[wp_ad_camp_1]

Használható fogkrémben és fémfényezésben, és megtalálható műanyag töltőanyagként, hőszigetelőként, folyékony abszorbensként, véralvadási aktivátorként és igen, rovarölő szerként is. Nagyszerű a levéltetvek, a bogárcsíkok, a hangyák és a tök hibák elpusztításában. Mi a kovaföld? A kovaföld a kovafélék (ősi, tengerben élő algák) megkövesedett maradványaira utal. Míg az ember számára finom, puha pornak tűnik, a kovaföld millió apró, szaggatott élből áll, amelyek mérgezőek a rovarokra. A kovaföld úgy működik, hogy elvágja a kártevőt, ezáltal kiszárad és elpusztul. A viaszos külső rétegeikből felszívja a lipideket és kiszárad. Csigák esetében a DE szórható a földre és az általuk fogyasztott növényekre, és az éles szélek elvágják őket, amikor áthaladnak a kovaföldön. Nehéz lehet megölni a meztelen csigákat, mivel az általuk elfoglalt területek gyakran nagyon nedvesek. A kovaföld belsőleg fogja megsemmisíteni a kártevőket, és végül meghalnak.

A DE-vel való munkavégzés során mindig maszkot kell viselni, mert belélegezve nagyon irritáló. Kíméletesen kell használni, mivel ugyanúgy káros lehet a hasznos rovarokra is. Nem szabad túl sokat hozzáadni, ezért feltétlenül olvassa el nagyon figyelmesen a csomagoláson található utasításokat. Annak érdekében, hogy a meztelen csiga ne eméssze fel a fiatal sárgarépalombot, szórja meg a kert azon területét kovafölddel. Élelmiszeripari kovaföldet használjon; a szűrőminőségű DE káros szilícium-dioxidot tartalmazhat. Egyébként nem káros az emberre. A száraz módszerhez töltsön fel egy rázótartályt diatomafölddel, kanál segítségével juttassa el a port a tartályba a porral való érintkezés elkerülése érdekében.