Mexikó legszebb tájai

Mexikó a világ egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, ami évente 20 millió külföldi látogatót fogad be. Mexikó híres a tequiláról, az aztékokról és majákról, Salma Hayek-ről, a kábítószer háborúkról, a Corona sörről és csendes-óceáni illetve karib-tengeri üdülőhelyeiről. Mexikó tehát minden fajta utazónak kínál valamit. Ebben a cikkben megtalálja Mexikó legcsodásabb helyeinek listáját.

[wp_ad_camp_1]

Ha Mexikóban jár, semmiképp se hagyja ki Acapulcot, amely eredetileg egy üdülőváros, amely az 1950-es években került előtérbe, amikor a Hollywood sztárok ide kezdtek menekülni. Acapulco ma is egy híres turista célpont különösen a mexikóiak körében. Acapulco fellátogatása nem is lehet teljes anélkül, hogy megnézné a sziklabúvárokat, akik az óceánba ugranak. Ezt már 1930 óta csinálják, viszont manapság az ugrók már profik. Teotihuacan is egy gyönyörű tájjal rendelkezik. Teotihuacan egy Kr.e. 2. századi új civilizáció által épült fel, és a virágzó metropolisz hatalmas piramisokból áll. A Nappiramis a legnagyobb piramis Teotihuacánban és Mexikóban egyaránt.

Mexikó
Mexikó

Tulum a Yucatán-félsziget keleti partján helyezkedik el, és egykor egy maja város, Coba legnagyobb partjaként szolgált. Tulum akkor épült, amikor a maja civilizáció már hanyatlásban volt, így itt nincs meg az az elegancia, mint más városok esetében. A trópusi tengerpart viszont lenyűgözővé teszi a tájat, amit nem lehet kihagyni, ha Mexikóban nyaral. Guanajuato egy gyönyörű gyarmati város, amely Sierra de Guanajuato hegységnél fekszik. A város 1554-ben alakult, a leggazdagabb ezüst bányászati területtel együtt. A városban gyönyörű utcák és színes sikátorok barangolhatóak be, a forgalomért pedig a főleg a földalatti alagutak felelnek, ezért a város tökéletes lehet a gyalogos turisták számára.