Mérgező barát típusok

Barátokra mindenkinek szüksége van. Kellenek olyan emberek az életünkbe, akikkel megoszthatjuk örömünket, bánatunkat, akik hallgatásukkal vagy tanácsaikkal átsegítenek a nehéz időszakokon. Sajnos, van, hogy a barát az, aki a leginkább árt nekünk.

[wp_ad_camp_1]

Vannak a jó barátok és vannak azok a barátok, akik esetén tényleg igaz, hogy ilyen barátok mellett, ellenségre sincs szükség. Sokszor csak arra lenne szüksége az embernek, hogy a barátja meghallgassa. Azonban, ha a barát mindössze néhány mondat után azonnal magára és saját problémáira tereli a szót, akkor érdemes elgondolkodni, hogy milyen baráttal állunk szemben. Az ilyen embereket leginkább saját életük és problémáik foglalkoztatják, vagyis önzők. Az olyan barát, akivel minden egyes találkozó után úgy érzed, hogy teljesen lemerültél, úgy nevezett energiavámpír. Azt gondolom jobb végig gondolni, hogy valóban szükséged van-e egy ilyen barátra. Egy ilyen barátnak nem igazán nevezhető ember, gyakorlatilag leszívja a másik minden energiáját, szinte megfojtja.

Az általános iskolában, valamint a gimnáziumban gyakorta versenyeznek egymással a barátok, barátnők. Ez teljesen normális. Azonban, ha a későbbiekben is fennmarad ez a versengés, az könnyen a barátság rovására mehet. Az olyan baráttal való beszélgetés, ahol a másik mindig ránk licitál, elképesztően hervasztó és kellemetlen. Van, ennél rosszabb is, legalábbis közel olyan rossz, még pedig az irányítás mániás barát, aki zsarolással és sértődéssel éri el, hogy az legyen, amit ő szeretne. Az ilyen típusú barátnak nem nevezhető emberek rendkívül károsak, éppen ezért jobb velük minél ritkábban találkozni, mivel gyakran olyan szituációkba, döntésekbe kényszerítenek bele minket, amit mi egyáltalán nem szeretnénk.