Mennyi ideig tart egy fürdőszoba átalakítás?

A fürdőszoba átalakításához szükséges idő becslése őrjítő feladat lehet. Ha úgy gondolja, hogy beállította a menetrendet, minden megváltozhat. A dolgozók megbetegednek, az anyagok nem jelennek meg időben, a kifizetés nem jelenik meg, vagy váratlan szerkezeti problémák lépnek fel.

A pontos becslés pedig nagyon fontos, mivel a legtöbb lakástulajdonos elengedhetetlennek tartja, hogy a fürdőszobát a lehető leghamarabb üzembe helyezzék. Hacsak nem olyan szerencsés, hogy több fürdőszobája van, az egyetlen fürdőszoba működésképtelenné tétele az átalakítás során komoly kényelmetlenséget jelent. Átlagosan egy kis teljes fürdőszobai átalakítás ideális körülmények között körülbelül 23 nap alatt elvégezhető. Feltételezve, hogy hétvégén nem végeznek munkát, ez körülbelül 4 és fél hetet jelent, ha a munka egyenletesen, szünetek nélkül zajlik. A való világban, ahol mindig előfordulnak leállások vagy váratlan körülmények, ez körülbelül ennek a duplája lehet – 46 nap vagy körülbelül 9 hét. A valóság az, hogy nagyon ritka, hogy egy fürdőszobai átalakítási projekt pontosan a tervek szerint haladjon, és számos tényező megváltoztathatja az ütemezés során tett erőfeszítéseit. Az átalakítás jellegétől függően a munka akár néhány napot is igénybe vehet, vagy akár több hónapot is.

Ön végzi a munkát, vagy vállalkozót alkalmaz? Nem egy jó szándékú háztulajdonos tapasztalta már, hogy ha minden munkát maga végez, olyan projekthez vezet, amelynek befejezése akár egy évig is eltarthat. Ha másnak adja a munkát, a vállalkozó villanyszerelőket, vízvezeték-szerelőket és asztalosokat is küld önhöz. Az egyetlen szerelővel végzett munka a legolcsóbb megoldás. De ez a személy valószínűleg több más munkával is zsonglőrködni fogja az Ön munkája mellett, mivel minden munkát megpróbál egyedül elvégezni.