Mennyi fehérjére van szüksége egy nőnek, ahhoz fogyjon, illetve izomtömeget növeljen?

Bizonyára azzal mindenki tisztában van, hogyha izomtömeget szeretnénk növelni, akkor annak elérése érdekében elengedhetetlen a fehérjék fogyasztása. Ám azt kell, hogy mondjuk, hogy ezt a legtöbb nő sokszor figyelmen kívül hagyja.

[wp_ad_camp_1]

A fehérjepótlás nagyon fontos és szükséges a szervezetünk számára, ugyanis megtalálhatóak a hormonok, enzimek, izmok, illetve az immunrendszerben egyaránt. Vagyis a test minden sejtje tartalmazz fehérjét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb nő kevesebb fehérjét visz be a szervezetébe napi szinten, mint amire szüksége lenne. Ám a legnagyobb probléma mégis abban található, hogy a több fehérje meghatározás nem teljesen pontos. Mi most abban szeretnénk a nők segítségére lenne, hogy pontosan meghatározzuk, hogy egy nőnek napi szinten mekkora fehérje mennyiségre van szüksége. Ezzel kapcsolatban nagyon sok féle felvetés megtalálható, hogy pontosan mi az a mennyiség, amellyel megfelelően táplálhatjuk, illetve formálhatjuk a testünket. Amennyiben egy pontos számot szeretnénk meghatározni, akkor azt úgy érhetjük el, hogy a kilónként 0,8 gramm fehérjét számolunk. Ma már nagyon sokféle kalkulátort találhatunk meg az interneten, melyek segítségével könnyedén kiszámolhatjuk a pontos értéket.

Viszont arra is oda kell figyelnünk, hogyha rendszeresen súlyzós edzést végzünk, akkor ezt az értéket elég kétséges lehet számunkra. A legtöbb nő, aki elszánja magát, hogy fogyni szeretne az olyan diéta kezd, melyben az étkezések nagy részét rizs, brokkoli és hasonló ételek tesznek ki. Melynek az lesz a következménye egy hét után, hogy olthatatlan vágyat érzünk tésztafélék, és más nyalánkságok iránt. Viszont ez nem helyes, ugyanis a szervezetünknek szüksége van szénhidrátokra, illetve egészséges zsírokra is.