Melyek a legnagyobb csábítások a leendő hackerek számára?

A számítógép képernyőjének fénye megvilágítja egy ismeretlen, sötétségbe burkolt alak arcát. A szeme kódsorokat keres, és biztonsági rést keres egy weboldalon. Elképzelte már, hogy saját maga is lehet az a hacker? Sokan megteszik. A világjárvány kezdete óta a kutatók észrevették, hogy megnőttek az olyan keresések, mint a „hogyan lehet feltörni…”.

[wp_ad_camp_1]

Mit céloznak ezek a hackerek? Kutatóink 30 nap alatt 171.490 keresési lekérdezést találtak a Google-on. A Facebook a keresés 46%-val a lista élére került. A Facebook nem csak a legnépszerűbb közösségi hálózat, hanem átjáró más alkalmazásokhoz is. Emberek milliói nem törődnek azzal, hogy minden egyes szolgáltatáshoz egyedi hitelesítő adatokat hozzanak létre, és a Facebook segítségével hitelesítik magukat. Ha feltörné valaki Facebook-fiókját, sokkal többet kaphatna, mint egy pillantást a személyes üzenetekre – hozzáférést nyithatna számtalan harmadik féltől származó alkalmazáshoz. A legtöbb ilyen önjelölt hacker keresése Indiából (26%), a Fülöp-szigetekről (19%), az Egyesült Államokból (13%) és Franciaországból (9%) érkezett. Ez nem meglepő, mivel ezeknek az országoknak mindegyike kiterjedt Facebook felhasználói bázissal rendelkezik, India vezeti a listát (290 millió).

Mindig csábító, ha ingyen kap valamit. A Google-ön a „hack” kulcsszóval kapcsolatos keresési lekérdezések 40% -át a Wi-Fi feltörésének szentelték. Bár valaki Wi-Fi-jének beleegyezés nélküli használata a lopás egyik formája, tucatnyi cikk, videó és oktatóanyag magyarázza el, hogyan kell ezt megtenni. A Wi-Fi feltörésével kapcsolatos keresések többsége Indiából (23%), Indonéziából (13%), az Egyesült Államokból (8%) és Mexikóból (8%) érkezett. Habár ezrek vágynak megtanulni, hogyan kell feltörni a Wi-Fi-t, vannak módok arra, hogy észleljék őket és megszabaduljanak tőlük.