Melyek a legegészségesebb zöldségek?

Azt már senki számára sem kell bemutatni, hogy a zöldségek fogyasztása mindig és mindenhol nagyon egészségesnek számít. Sőt a zöldségek rendszeres fogyasztása nagyon ajánlott a szervezetünk számára, hiszen többszörös jót teszünk velük.

[wp_ad_camp_1]

Az első zöldségünk melyet kiszeretnénk emelni ez nem más, mint a hagyma, melyről sokan nem gondolnák, hogy menyi jótékony hatással rendelkezik. Pedig a hagymában található meg az egyik legerősebb antioxidáns, vagyis flavonoid, amely nem más, mint a quercentin. Számos kutatás alátámasztja, hogy rákmegelőző hatással bír. A következő zöldségünk, melyet érdemes megemlíteni igen különleges külsővel rendelkezik, ez pedig az articsóka. Az articsóka nagyon gazdag szilimarinban, illetve antioxidánsokban. Az articsókában található nagy mennyiségű antioxidánsok segítik a máj működését, illetve a bőrrák megelőzésében is nagyon jár el. Továbbá a koleszterin szintet is szabályozza.

Gyömbér
Gyömbér

A gyömbér az a zöldség, amely nagyon sok jótékony hatással rendelkezik. Mégpedig ide sorolható, hogy megszünteti az émelygést, megszünteti a migrént, illetve az ízületi fájdalmakat is. Ráadásul ezek mellet még megszünteti a szervezetünkben kialakult prosztaglandin termelődését, így megszüntetve a gyulladásokat. A következő zöldségünk, melyet szintén érdemes fogyasztani az a brokkoli, melynek a jótékony ereje a benne található indol 3-karbinolban és a szulforafénban lakozik. Ennek a zöldségnek a fogyasztása főként nők számára ajánlott, ugyanis a benne található jótékony anyagok megvédhetnek bennünket a mellrák kialakulásától. Ám nagyon magas még a C-vitamin és a béta-karotin tartalma is. A legtöbb zöldség nagyon egészséges, ám mindig figyeljük oda, hogyha tehetjük bio termesztésből vásároljunk.