Megújuló energia ösztönző az angoloknál

Angliában egy, a kormány által irányított rendszer a megújuló energia ösztönzője, melynek célja, hogy minél több ember invesztáljon megújuló energia rendszerekbe. Ezzel talán mondanunk se kell, hogy a környezetért is sokat tehetnek az emberek és csökkenthető a hulladék kibocsátás is.

[wp_ad_camp_1]

A megújuló energia ösztönzéséről itt olvashat bővebben! Több ezer támogatható termékmodell jogosult az RHI program igénylésére, azonban ehhez természetesen bizonyos szabályokat kell követnie a tulajdonosoknak. Természetesen az egyik legfontosabb alap kritériuma az RHI-hez való jogosultságnak, hogy a biomassza kazán Skóciában, Angliában vagy Wales-ben legyen. Tehát egy Észak-Írországban található biomassza kazánra nem igényelhető az angol kormánytól támogatás, ugyanis Észak-Írország rendelkezik saját támogatási rendszerrel. Az igényléshez két évnél fiatalabb építési szerződésre szükség van, ami a legújabb építkezéseket is tartalmazza, melyek a házban történtek. Szintén fontos követelménye a támogatásnak, hogy a biomassza kazán új legyen. Kizárólag a hőtermelőnek kell újnak lennie, a fűtési rendszer csöveire és a radiátorokra ez nem vonatkozik, azoknak nem kell teljesen újnak lenniük.

A feltételek itt még nem értek véget, ugyanis a biomassza kazánt MCS szabványügyi szervezet által akkreditált telepítőnek kell telepítenie. Ez szintén elengedhetetlen az MCS tanúsítvány igényléséhez. Az MCS tanúsítvány további előnye, hogy abban is segít a hatóságnak, hogy meghatározzák a biomassza kazán telepítésének pontos idejét. Ahhoz, hogy RHI jogosultságot kapjon valaki, a telepítés és a jelentkezés dátuma közt nem telhet el több, mint 12 hónap. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!