Meglepő módszerek a hidrogén-peroxid otthoni használatára

Az a barna üveg hidrogén-peroxid a fürdőszobai szekrényben sokkal többre képes, mint az alapvető elsősegélynyújtási szükségletek kielégítésére. Növelheti a kertben lévő növények teljesítményét, kitakaríthatja otthonát és a szennyesét, és javíthatja szépségápolási rutinját.

A hidrogén-peroxid a H2O2 kémiai vegyület, amely két hidrogénatomból és két oxigénatomból áll. Halványkék folyadék tiszta formában. A hidrogén-peroxidot 3-10 százalékos koncentrációban árusítják a legtöbb drogériában. A 3 százalékos oldat kiválóan alkalmas háztartási tisztításra és fertőtlenítésre. Minden alkalommal, amikor csipeszt, manikűr- vagy pedikűreszközt és szempillacsavarót használ, ezek érintkezésbe kerülnek a test felszínével és a baktériumokkal. Egy kis hidrogén-peroxiddal történő mártás vagy dörzsölés fertőtleníti a szerszámokat. A fogkefék, rögzítők és sportos szájvédők fertőtleníthetők hidrogén-peroxidban való gyors áztatással. Használat előtt mindegyiket alaposan öblítse le sima vízzel. A büdös lábakat szagokat okozó baktériumok okozzák. Keverje össze a lábáztató vizet egy rész hidrogén-peroxiddal három rész meleg vízzel. Ugyanez a kezelés segít megvédeni a lábgomba terjedésétől, sőt lágyítja a bőrkeményedést és a tyúkszemet.

Egy tálban egy rész hidrogén-peroxidot két rész szódabikarbónához keverünk, hogy pasztát kapjunk. Kicsit habozni fog, de amikor megáll, kenje be a pasztát a körmére és alá. Hagyja hatni három percig, majd öblítse le tiszta vízzel. A konyhai szivacsok baktériumokat tartalmazhatnak, beleértve az E. colit és a Salmonellát is. Minden nap fertőtlenítse őket 50 százalékos vízben és 50 százalékos hidrogén-peroxidból álló oldatban. Minden alkalommal, amikor fa vagy műanyag vágódeszkát használ, apró karcolások jelennek meg, amelyek befoghatják a baktériumokat. Egy gyors permetezés hidrogén-peroxiddal biztonságban tartja őket.