Megfelelő méretű melltartó vásárlása

A nőknek a melltartó vásárlás, nem könnyű feladat. Mindenki szép darabhoz szeretne hozzájutni, ami még kényelmes is, mivel a rossz választással, a kényelmetlen érzéssel találhatjuk szembe magunkat, az egész nap folyamán.

[wp_ad_camp_1]

Bár elég nehéz megtalálni a tökéletes melltartót, viszont nem lehetetlen. Ne nyomja össze, vagy emelje meg a mellett, de ne is legyen túl bő. A kiválasztásánál, pontosan kell ismernünk a méreteinket. Ez az évek során változhat, mivel már kamaszkorunkban elkezdjük hordani, a terhesség alatt végigkísérnek, és persze hízhatunk vagy fogyhatunk is. Minden melltartó méret egy számból és egy betűből áll, például 70B. A szám a mellkasunk kerületét mutatja, a betű a kosárméretünket. Ez utóbbit, úgy tudjuk meghatározni, ha körbe mérjük a mell alatti részt, és a mellbőséget. Ezt kivonjuk egymásból és a végeredmény fogja mutatni a pontos kosárméretet (A: 12-14 cm, B: 14-16 cm, C: 16-18 cm, D: 18-20 cm és így tovább).

Melltartó
Melltartó

Először is, minden melltartó vásárlása során, próbára mindenképp szükség van. A tükör előtt vizsgáljuk meg, hogy a hátsó és a vízszintes pántok jól állnak-e, szépen simuljanak, de ne vágjanak be. Emeljük fel a kezünket. Ha alul kicsit kicsúszik a mell, akkor már biztos nem megfelelő az a darab. Ha letekintünk nem szabad belelátni a melltartóba, mert akkor a kosár nagynak számít, ha bevág, akkor pedig túl kicsi. Bár a legkényelmesebb és legideálisabb darabok pamutból készülnek, melyek nagyon egyszerűek, viszont a mai női divatnak, nem biztos, hogy megfelelnek. Ha tehetjük, olyanokat válasszunk, melyeknek bélése pamut. Amennyiben megtaláltuk a nekünk megfelelő példányt, akkor a legközelebbi vásárlásnál, keressük ugyanazt a gyártót, így már nem kell hosszasan próbálgatni, csak leakasztani az előzőleg bevált melltartóval azonos méretű darabot és azt felpróbálni.