Masszázs fajták

A gyógyító tradicionális masszázsterápiák ma már az ország számos pontján igénybe vehetőek. Jellemzően kimondottan masszázsszalonok illetve wellness hotelek kínálják a masszázsszolgáltatásokat. A vendégek igényeik, problémáik szerint többféle masszázstípus közül választhatják ki megfelelőt. Tekintsük át egy pár masszázsfajtát, amelyek ma már Magyarországon is igénybe vehetőek.

[wp_ad_camp_1]

A gerincmasszázs igénybevételével ellazíthatjuk a gerinc felületén megtalálható izomzatot és felszabadíthatjuk a mélyizmokat is. Nyak, hátfájás, porckorongsérv esetén bátran kérjük ezt a masszázst. A fájdalomcsillapító masszázs a különböző fájdalomcsillapító pontok masszírozásából áll. Oldja a testben esetlegesen kialakult blokkokat és nagyban elősegíti az energiaáramlást. Rehabilitációs sérülések és fejfájás esetén nyújt hathatós segítséget.

A hátmasszázs, amint az a nevében is benne van, a hát izomzatának fellazítására szolgál. A görcsös izmok folyamatosan nyomhatják gerincünket és ez iszonyatos fájdalommal járhat. A tartásjavító masszázs a rossz tartást korrigálja úgy, hogy manuálisan korrigálja a gerincvonal rendellenességeit.

Hátmasszázs
Hátmasszázs

Manapság igen divatos a stresszoldó masszázs, hiszen valószínűleg elég sokan napunk legnagyobb részt stresszes környezetben töltjük el. A hát izomzatát lazítja és oldja a feszültéséget ez a masszázsfajta. Az olajos thai masszázs aromaolajokkal segíti az ellazulást. Az egész testre, vagy például kimondottan hátra is alkalmazható. A hölgyek nagy örömére ma már fogyasztómasszázs is létezik. Az alakformáló és egyben méregtelenítő kezelés aktiválja a vérkeringést és elősegíti a méreg anyagok távozását szervezetünkből.