Magyarország legszebb tájai tavasszal

A tél vége felé, az első melengető napsugarak megjelenésével mindenki tűkön ülve várja a tavasz beköszöntét. Ugyanis az nem mást jelent, mint hogy itt az ideje túrázni, sétálni és kirándulni.

[wp_ad_camp_1]

Mi most összeállítottunk egy listát, melyben olyan helyek szerepelnek, amelyek tavasszal a legszebb formájukban tündökölnek. Az első ilyen hely, nem más, mint Tihany. Bár a Balaton télen és nyáron is csodás, és lenyűgöző panorámával várja az oda érkezőket, ám tavasszal mégis páratlan látványt biztosít. Ilyenkor már igen kellemes az idő, ám nem kell azzal számolnunk, hogy mindenhol hömpölygő tömegekbe ütközünk. Illetve meg kell még említeni a környékben található levendula ültetvényeket, melyek ilyenkor már virágba borulnak és az egész környéket ennek a csodás növénynek az illata borít be. Kiváló választás lehet még Nagykörűre látogatni, hogyha szeretné megtapasztalni, hogy milyen is lehet Japánban a cseresznyefa virágzás kicsinyített mása.

Nagykörű cseresznyekert
Nagykörű cseresznyekert

A Szolnoktól nem messze található település az ország egyik legszebb cseresznyekertje. Amely minden tavasszal csodálatos színbe és illatfelhőbe borul. A cseresznyevirágzás időszakára minden évben szerveznek egy rendezvényt is. A következő helyszín kevésbe ismert, ám ez az egyik leggyönyörűbb és hangulatosabb vidék. Ez pedig az Aggteleki nemzeti Parkban található a Baradla-tótól nem messze bukkanhatunk rá a Tengerszem-tóra. Melyhez mesebeli kacskaringós úton juthatunk el. Itt található még a Malmocska vízesés is. Az élmény pedig, melyet megtapasztalhatunk ide látogatva olyan, mint egy valóra vált álom. Aki a Bükk-hegységbe látogat annak kötelező látnivaló a Szinva-patak. A Bükk-hegységből ered és Miskolcon fut át. Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja.