Macedónia legszebb helyei

Macedónia egy lenyűgöző ország amely hihetetlen természeti szépséggel és mediterrán valamint Balkán jellemzőkkel lett megáldva, így a csodás kultúrák keverednek a macedón városokban. A rómaiak, az oszmánok, a szerbek és a szovjetek különböző időpontokban mind éltek az országban. A régi kolostorok és a dombtetőkön levő erődök felfedezése mágikus élmény.

[wp_ad_camp_1]

A mecsetek, az ortodox egyházak és a csodálatos régészeti romok is elterjedtek, és számos városa csodálatos régi bazárral rendelkezik, amelyek az oszmán időkhöz nyúlnak vissza. Ohrid egy történelmi város, amely a legszebb és hangulatosabb Macedóniában. Néha „a Balkán Jeruzsálemének” nevezik, mivel egyszer 365 templomnak adott otthont. A régi macskaköves utcákon való vándorlás egy élvezet, az érdekes kis éttermek és kávézók tökéletes pihenőhelyet biztosítanak, ha úgy érzi, szünetet tartana és elvonulna a világ elől. A legnépszerűbb látványosságok közé tartozik a városra néző Samuil erőd, valamint a Szent Kelemen és a Panteleimon egyháza, amely az egyik leghíresebb ohridi templom.

Macedónia
Macedónia

Macedónia fővárosa érdekes hely, nagyrészt az eklektikus építészeti gyűjteménynek köszönhetően, amely gyönyörű oszmán kori mecseteket, hatalmas neoklasszikus épületeket és hatalmas, csillogó, modern szobrokat tartalmaz. Skopje több mint hatezer éve lakott, és számtalan birodalom és királyság uralkodott itt azóta. A legnépszerűbb épületek közé tartozik a lenyűgöző 6. századi Kale erőd és a kőhíd, amely a város címerében is megtalálható. Skopje hangulatos régi bazárja körül vándorolva úgy érezheti magát, mint a régi Isztambulban. Görögország határától nem messze található Bitola az ország második legnagyobb városa. Tele van gyönyörű, régi épületekkel, kellemes művészeti galériákkal és számos barátságos kávézóval, ezért ide is érdemes ellátogatni.