Lombok legszebb tengerpartjai

A turisták több okból is érkeznek az Indonéziában található Kis-Sunda-szigetei Lombokba. Itt felfedezhetik a természetet, vagy többet megtudhatnak erről a túlnyomórészt muszlim szigetközösségről. Azok is jó helyen járnak, akik lombok legszebb tengerpartjait szeretnék látni, napozni, búvárkodni vagy éppen szörfölni. Vannak gyönyörű fehér homokos tengerpartok, amelyek szépen kontrasztosok a félelmetes kristálytiszta türkizkék vizekkel.

[wp_ad_camp_1]

Ha egy csendesebb tengerparti élményre vágyik, mint a szomszédos Bali, érdemes lehet ezt a gyönyörű indonéz szigetet meglátogatni. Az azonos nevű öbölben található Selong Belanak az a hely, ahol csupa fehér homokos tengerpartot láthat. Ez a félhold alakú part az egyik legszebb a szigeten. Nem egy túlnyomóan hosszú tengerpart, de elég közel van egy halászfaluhoz, ahol felfedezhetjük a terepet, vásárolhatunk vagy bérelhetünk hajót egy kis horgászathoz. A víz tiszta, és olyan hullámokkal rendelkezik, amelyek nem olyan magasak, mint a többi lomboki tengeré, ami kellemes úszásra.

Batu Payung nem olyan, mint más tengerpart Lombok szigetén. Megvan a szokásos gyönyörű kék tengervíz, de nincs fehér homok, csak sziklák. Attól függően, hogy milyen irányba közeledik a képződményhez, úgy néz ki, mint egy szörnyű arc profilja; mások szerint a szikla egy esernyőre emlékeztet. A Tanjung Aan Beach az Indiai-óceánra néz. A fehér homok nagyon kellemes, majdnem olyan a tapintása, mint a borsé. A nap nagy részében a hullámok nem olyan nagyok, úszásra tökéletesek lesznek. A tengerparton minden februárban ünneplik a Bau Nyale-t, a rituálét, amely egy hercegnőnek állít emléket, aki inkább az óceánba ugrott, minthogy férjhez menjen. Ha lélegzetelállító  naplementét akar látni, akkor viszont a Senggigi tengerpart lesz a megfelelő önnek.