Lettország legszebb helyei

Lettországot Észtország, Oroszország, Fehéroroszország, Litvánia és a Balti-tenger veszi körül, és az ország főleg gyönyörű épületeiről, fővárosáról, Rigáról, valamint festői tájairól híres. A vízesésektől kezdődően egészen a nemzeti parkokig Lettországban rengeteg látnivaló és érdekes tevékenység van ami miatt érdemes ellátogatni ide.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni az Riga, Lettország fővárosa, hiszen ez a leghíresebb városa is egyben. Bár a város teljesen középkorinak tűnik, mégis több átépítés történt az 1990-es években. A Centrs nevű városrész viszont több mint 800 lélegzetelállító szecessziós épületnek ad otthont. Rigát a legjobban gyalog lehet felfedezni, hiszen így útközben képeket is lehet készíteni a gyönyörű tájakról és épületekről. Ha már Lettországban járunk akkor érdemes megfordulni Siguldában is, ami egy gyönyörű történelmi város a Guaja folyó völgyében, ami csak 1 órányira található Rigától. Siguldát Lettország Svájcjaként is ismerik gyönyörű tájai miatt, de a városban több olyan épület is található, amit érdemes felkutatni.

Lettország
Lettország

A Krimulda birtok például a 19. században épült, és az épületet gyönyörű kertek és földek veszik körül, ami ingyenesen megtekinthető mindenki számára. Sigulda otthont ad még néhány romos kastélynak is, amelyek még mindig szép és jó állapotban vannak. Végül, Jurmalára is érdemes ellátogatni és elönteni ott egy napot, hiszen ez egy tengerparti üdülőhely. Az üdülőhely a legnagyobb a Balti-tengeren és Észak-Európában is ez az egyik leghosszabb. A tengerpartján kívül Jurmala hangulatos fából készült épületeiről is híres. A különösen régi épületek például mézeskalács házikókra hasonlítanak, ezért ha egyszer eljutunk Lettországba, akkor ezt a tengerpartot sem érdemes kihagyni.