Létezik egy város, ahol tilos autóval közlekedni!

Mai felgyorsult világunkban szinte hihetetlennek tűnik, hogy van olyan olyan város, ahol szigorúan tilos autóval furikázni. Pontosan ezért más amerikaiaknál sokkal fittebbek és még gazdagabbak is a michigani Mackinac lakói. Aki ellátogat a városba az szinte egy valóságos időutazást élhet át a városban látottaknak köszönhetően.

[wp_ad_camp_1]

Ez a varázslatos hely a Huron-tó kis szigetén található. A városban bármilyen környezetszennyező járművel csupán csak elvétve lehet találkozni, avagy kizárólag csak a rendőrök, a mentők és tűzoltók használhatnak legáligsan robbanómotoros járművet. Mindenki más csak kerékpárral közlekedik, illetve van néhány elektromos autó is, de még lovaskocsi is közlekedik a kisvárosban. Természetesen 116 évvel ezelőtt megjelent néhány autó itt is, mint mindenütt, de ezek a járművek óriási felháborodást váltottak ki a lakosság körében.

Mackinac
Mackinac

A felháborodás miatt kialakult helyzet megszüntetése érdekében így 116 évvel ezelőtt a városi tanács törvénnyel megtiltotta Mackinacben a gépjárművek használatát. A rendelet máig napig érvényes az egész szigeten. Az ötszáz lelkes kis település ennek köszönhetően igazi turistaparadicsommá vált, nyaranta akár 15 ezer látogatót is fogad a sziget. A városka csendessége és egyedülálló tisztasága, sokaknak páratlan élményt kínálat. Az USA egyetlen autómentes országútján, a szigetet megkerülő 185-ösön igazi élmény például végigbringázni.

Érdemes tudni, hogy Mackinacban biciklivásárláskor az első és legfontosabb szempont egyben a kényelem és a használhatóság avagy nagyon fontos, hogy a kerékpárnak legyen széles nyerge, erős fém sárhányója, emellett magas kormánya és strapabíró kitámasztója, de például elengedhetetlen a nagy kosár is, mivel a helyiek minden bevásárlást kétkerekűjükkel intéznek más jármű hiányában.