Lenyűgöző templomok Thaiföldön

Ha érdeklik a világvallások, Thaiföld egy igazi főnyeremény lesz. Az ország csodálatos buddhista templomokkal van tele, amelyek egy része évszázadokra nyúlik vissza, mások sokkal-sokkal fiatalabbak. A thaiföldi templomok fából, kőből és még újrahasznosított üvegekből készülnek, mégis mindannyian a béke érzését árasztják.

[wp_ad_camp_1]

Ha van szerencséje ellátogatni egy templomba, amikor egy istentisztelet zajlik, akkor érezze magát nagyon szerencsésnek. Az igazság szentélye Pattayában új értelmet ad a „lenyűgöző” szónak. Bonyolult faragás borítja a fa szerkezet minden hüvelykét, amelyet hagyományos buddhista és hindu díszek töltenek be. Ez egy újabb templom, folyamatban lévő munka; 1981-ben kezdődött az építése, és a tervek szerint 2050-ben fejeződik be. Célja a föld, a tudás és a keleti filozófia hagyományos ősi értékeinek tiszteletben tartása az emberi felelősségről, a gondolkodásról, az élet körforgásáról és az élet világegyetemmel való kapcsolatának tanításával.

A Wat Phra That Lampang Luang Thaiföld egyik legszentebb temploma. Ez a templom a Lanna építészet egyik legjobb példája. A 13. századi templom kúpos toronnyal rendelkezik, amely több mint 400 méter magas. Míg más templomokat korszerűsítettek, ezt a templomot visszaállították eredeti formájára. A Millió Palack Temploma (Wat Pa Maha Chedi Kaew) nem a szokásos buddhista templom; valóban, ez az egyik egyedülállóbb templom Thaiföldön. A komplexum mintegy 1,5 millió újrahasznosított üvegpalackot tartalmaz a tervezésében. Főleg zöld Heineken és barna Chang palackokat használtak; a palack kupakokat pedig mozaikok készítéséhez alkalmazták A komplexumnak körülbelül 20 épülete van, köztük imaházak és víztornyok. A Smaragd Buddha templomát (Wat Phra Kaew) is mindenképpen érdemes fellátogatni, ha van szerencséje Thaiföldön járni.