Legszebb kisvárosok Horvátországban

Horvátországot évente látogatók tömege éri el, hogy élvezze ennek a bőséges kis országnak az ételeit, éjszakai életét és szépségét. De megúszhatja a tömegeket egy gazdagabb és hitelesebb horvát élmény érdekében, ha egyenesen Horvátország kisvárosai felé tart. A tapasztalatok maximalizálása érdekében mindenképpen látogasson el legalább egy dombtetős faluba.

[wp_ad_camp_1]

Moscenice egy tipikus, dombtetőn fekvő középkori város, amely magasan az Isztriai-félsziget felett fekszik. A házak külső gyűrűjének falai megerősített falakként szolgálnak a zárt város számára. Ez nem hagy sok helyet a szűk közösség kialakításában, szó szerint. A keskeny utcák és a vár belsejében található zárt sétányok varázslatos kilátást nyújtanak a kisváros számára. Nézzen át falak felett, mivel a Moscenice 170 méter (570 láb) tengerszint feletti magasságban áll, így gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a közeli szigetekre. Kevesebb mint kétezer lakos hívja otthonának a Brac-szigeten fekvő Puriscát. Ez a kis falu lenyűgöző öblével és gyönyörű fehér mészkőépületeivel gyakran Európa egyik legszebb városaként van emlegetve. Maga Brac szigete elég szürreális. Valaha arisztokraták és művészek kiváltsága volt itt élni, és láthatja is, hogy miért. A város konkrétan úgy néz ki, mintha egy amfiteátrumban ülne.

A part mellett, az Adriai-tengerben ül a gyönyörű kis Primosten. A törökök még a 16. században megfenyegették a várost, ezért Primosten polgárai felvonóhíddal erősítették meg ezt a kis belépőt és szigetre, amely a szárazföldhöz kapcsolódott. Erődített falak emelkedtek ki, és a kis város fennmaradt. A szigetet visszavezették egy beömlőnyílásba, ahol egy átjáró volt, de a falak megmaradtak. Sajnos a főszezonbany, vagyis a nyári hónapokban lehet csak ezt a kis turisztikai gyöngyszemet meglátogatni, mivel a hely télen teljesen hibernálódik.