Legjobb pizzériák Budapesten

Még, ha akarnánk is, akkor sem tudnánk letagadni, hogy az olasz konyha közel áll a magyarok szívéhez. Ugyanis szinte mindenki szereti a különféle tésztáikat, de legfőképpen a pizzáikat.

[wp_ad_camp_1]

Magyarországon nagyon sok pizzázót találhatunk, ám amennyiben egy igazán autentikus helyet szeretnénk meglátogatni, akkor annak kicsit jobban utána kell néznünk. Mi most ezeket szedtük össze, hogy azok akik ténylegesen egy olasz pizzát vagy tésztát szeretnének kipróbálni, azok tudják, hogy merre induljanak. Az első helyen egy Trattoria Pomo d’Oro nevezetű hely áll. Amely Gianni Annoni tulajdonában van, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ő amihez nyúl az biztosan ízig-vérig olasz lesz. Ebben a pizzázóban 30 féle vékonytésztás pizza közül válogathatunk. Amennyiben itt szeretnénk egy szép estét eltölteni, akkor mindenképp asztalt kell foglalni, ugyanis a legtöbb esetben teltház van. Amely többek között annak is köszönhető, hogy az olaszokhoz méltóan 00-ás lisztet és tisztított vizet használnak a tészta előállításához.

Pizzéria Budapest
Pizzéria Budapest

A második helyre Panificio il Basilico magyar tulajdonban lévő pizzéria került. Ez a pizzéria a bizonyítéka annak, hogy végre egy nem olasz hely is feltud kerülni a legjobbak közzé tartozó listára. A hely azért is tudja tartani ezt a rangos helyet, mivel a tulajdonos évente többszőr is ellátogat Olaszországba. Egy-egy ilyen kirándulás alkalmával, ha kell arat, ha kell szüretel, a lényeg, hogy mindig tanul valamit és valami újjal tér vissza. A sok utazgatásnak köszönhetően számtalan kapcsolatot sikerült kiépítenie, így az ételekhez szükséges összes alapanyagot olasz kistermelőktől szerzi be. Ezen a helyen 20 féle pizza közül válogathatunk. A kettő közül bármelyiket is választjuk biztosak lehetünk abban, hogy rosszul nem dönthetünk.