Legjobb olasz strandok részletei online

Portofino és Camogli kisvárosa között körülbelül félúton található San Fruttuosom ami olyan tökéletes, mint maguk az olasz strandok. A kis öböl vonzereje rejtett fekvésében rejlik (csak Portofinóból túrázva vagy komppal érhető el), a gyönyörű kék ​​vízben és a hegyekkel körülvett középkori apátság hátterében.

Legjobb olasz strandok részletei elolvashatóak az axa-assistance.hu weboldalon, ezért ne menjen messzire, keressen fel minket bátran és mindent megtudhat ezekről. A Lampedusa sziget déli oldalán található „Nyulak strandjának” nemcsak imádnivaló neve van, hanem Európa egyik legkáprázatosabb homokvidéke is. Az akvamarin víz tökéletes a sznorkelezéshez, a vakítóan fehér homok pedig a napimádókat várja. A Marasusa Beach Tropea városában található, amelyet széles körben Calabria ékköveként tartanak számon, és La Costa degli Dei-nek, vagy „Az istenek partjának” keresztelték el. Könnyen belátható, hogy az istenségek miért helyeselnék: Marasusa festői sziklák, érintetlen fehér homok és nyugodt, tiszta vizek otthona. Nem tévesztendő össze a szicíliai Scala Dei Turchi strandjával, ez a kiterjedt strand egy védett természetvédelmi területen található Pugliában, Otrantótól északra. A sűrű fenyőerdővel körülvett Baia dei Turchi egy mérföldnyi fehér homokkal és vízzel rendelkezik, amely történetesen az egyik legtisztább az országban.

Olasz tengerpart
Olasz tengerpart

A Cala Goloritzé Olaszország egyik leghíresebb strandja, Szardínia festői északkeleti partján, egy szakadék tövében található. Apró, de csodaszép mészkő szikláival, puha elefántcsont homokjával és feltűnő, kékeszöld óceánjával mindenki magával ragad. Valójában annyira különleges, hogy 1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé tette. Közvetlenül a gyönyörű és alulértékelt Siracusa város közelében (a legközelebbi repülőtér Catania) a Vendicari Természetvédelmi Terület egy védett menedék, ahol flamingók, gémek és gólyák élnek. Bővebb leírásért nézzen be az axa-assistance.hu-ra.