Látogass el Európa legjobb csokimúzeumaiba!

Brüsszel: A belga főváros főteréhez közeli házban mindent megtudhatnak az érdeklődők az egykor fizetőeszközként is használt, mesés barna aranyról, emellett a csokoládékészítés művészetéről és a híres belga csoki különlegességek titkairól is. A túra fénypontja, melyen egy túravezető kísér végig, egy csokikészítő-mester bemutatója. A bemutató során lépésről-lépésre látható hogyan nyeri el végleges formáját a kézzel készített, isteni finom praliné.

[wp_ad_camp_1]

Köln: A Rajnán található, teljesen egyedi formájú egykori kikötőház 1993 óta működik háromszintes csokoládémúzeumként. A múzeumból csodálatos kilátás nyílik a folyóra és Köln egy részére is. Az intézmény igazán sok különlegességgel büszkélkedhet, így többek közt egyedülálló gyűjteményük is van régi csoki- és cukorkaautomatákból, valamint régi reklámplakátokból. A legfőbb látványosság mégis az aranyszínű kakaóbabokkal feldíszített és hatalmas méretű csokiszökőkút, amelybe a látogatók friss nápolyit mártogathatnak.

Köln
Köln

Bécs: Ausztria legelső csokimúzeumában, Bécs külvárosában a csokoládékészítés nagyjából három ezer éves történetének bemutatása mellett a látogatók megismerkedhetnek a kakaóbab különböző felhasználási lehetőségeivel is, sőt akár pralinékészítő tanfolyamon is részt vehetnek a csoki fanatikusok. Majd az elkészített finomságot természetesen meg is lehet enni.

Barcelona: A sokoldalú katalán főváros csokimúzeuma bár nem túl nagy, de egy kívül is és belül is gyönyörű épületben kapott helyet. A múzeumban tett séta közben egy üvegfalon át végig látható, ahogyan a csokikészítők dolgoznak. Talán ebben a csokimúzeumban vannak a legkülönlegesebb installációk is, mint például a csokoládéból készített, és részletesen megmunkált Sagrada Família. Ez a spanyol múzeum is sokféle tanfolyamot kínál a látogatók számára, sőt a hely saját weboldalukon virtuálisan is jól körbejárható.