Látnivalók Milánó városában

Milánót Olaszország divat és pénzügyi fővárosának tartják. A város Észak-Itáliában, Lombardyan található, és ez a bonyolult metropolisz egy előrelátó hozzáállással rendelkezik, mégsem felejtik el a múltat és annak dicsőségeit. Milánó ad otthont olyan híres tervezőknek, mint Versace, Giorgio Armani, vagy Prada, így nem csoda hogy évente rengeteg turistát és divatkedvelőt vonz ez a kiváló kulturális város.

[wp_ad_camp_1]

Az első kötelező milánói látnivaló a milánói katedrális, más néven a milánói dóm, amely a világon az egyik legkidolgozottabb gótikus stílusú katedrális. A székesegyház építése 1386-ben kezdődött, és 1418-ban szentelték fel, viszont a végső simításokat csak 1956-ban végezték el. Egy szintén kötelező látnivaló a Santa Maria Delle Grazie, amely 1400-ban épült, és ez az épület ad otthont Da Vinci egyik leghíresebb festményének, Az utolsó vacsorának, amelyet egyszerre csak 25 látogató nézhet meg. A festményt 21 évig restaurálták, de még így sem kapta meg eredeti fényét, de már maga a festmény látványának élménye hatalmas és felejthetetlen. A Galleria Vittoro Emanuele II az egyik legrégebbi zárt bevásárlóközpont az egész világon.

Milánó
Milánó

A kék üvegű boltíves tető és a magasodó központi kupola lenyűgöző látványt nyújt, és megadja a hangulatát a híres tervezők üzleteinek is, mint például a Louis Vuitton-nak, a Pradanak vagy a Borsalinonak. A Sforzesco kastély tökéletes példája a reneszánsz Itáliában élő fontos családok rivalizálásának. A várat a 14. században építették, és ez volt a szimbóluma a hatalomnak valamint a presztízsnek. Manapság a kastély otthont ad a például Michelangelo legutolsó mesterművének, a Pietá Rondanininek. Végül pedig a Piazza Mercanti, amely a város közigazgatási központja, betekintést nyújt a középkori milánói életbe. A tér kisebb most, mint a 13. században, de az épületek szinte ugyanúgy néznek ki, mint akkoriban. Télen ezen a téren tartják meg az egyik legnagyobb karácsonyi vásárt.