Kutyafekhely választás okosan

A gazdik mindent megtesznek, hogy kedvenceik valóban azt érezzék, hogy ők is családtagok. Kedvenceink szívesen elnyúlnak a nap bármely időszakában egy kis heverészés erejéig. Annak érdekében, hogy igazán komfortosan tudjanak elhelyezkedni érdemes beszerezni egy kutyafekhelyt.

Kutyafekhely minden kutyás házba kiváló opció, ha a kutya kényelméről van szó. Persze vannak olyan gazdik, akik nem csak otthonuk, hanem a kanapét és az ágyat is megosztják a kutyával. Ennek azonban valljuk be számos hátránya is van. Nagy kutyák esetében különösen. Ha a kutya egyszer odaszokott az ágyra vagy a kanapéra, akkor igazán leszoktatni onnan, azonban szerencsére nem lehetetlen. A kutyafekhely ebben sokat segíthet, ráadásul a kutyának és a gazdinak is előnyös, ha a házikedvenc rendelkezik egy állandó hellyel. Manapság bőven van miből válogatni, ami egyrészt előnyös, másrészt viszont könnyű belezavarodni a hatalmas kínálatba. Fontos, hogy a kutyafekhely kiválasztása során ne azt nézzük, hogy nekünk milyen elképzeléseink vannak, milyen szín illik a lakásba vagy melyik a legtetszetősebb kutyafekhely. Hiába választunk nekünk tetsző kutyafekhelyt, ha a kutya utálja vagy épp macerás a fekhely tisztítása.

A kutya érdekeit, fekvési szokásait érdemes szem előtt tartani, valamint a praktikumot. A méret különösen fontos, a kutya alvási pózában mért orrtól-farokig vett mérethez célszerű még tíz-tizenöt centimétert hozzáadni, így a kutya biztosan kényelmesen fog pihenni a kutyafekhelyen. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy növésben lévő kiskutyáról vagy már kifejlett, felnőtt kutyáról van-e szó. Ha szeretne bővebben informálódni a kutyafekhelyek kapcsán, illetve megtekintené a kínálatot, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a petlandshop.hu webáruházba!