KreaBIM Kft – Önnek is statikusra van szüksége?

Számtalanszor adódik úgy, hogy statikusra van szükség. Érdekes módon az emberek egy része nem igazán van tisztában azzal, hogy mit is csinál a statikus. Sokan azt tudják, hogy épületek építése során kapnak szerepet a statikusok, na, de hogy azonkívül mit csinál?

[wp_ad_camp_1]

Statikus – Először is érdemes tisztázni, hogy mit is csinál a statikus. Alapvetően a statikus felel azért, hogy az épület stabilan megálljon egyensúlyi állapotában, továbbá ellen álljon a különféle külső erőhatásoknak. Vannak bizonyos munkák, például a vízszerelés, burkolás, amit olykor azátlagember is megcsinál, különösen, hogy rengeteg hasznos információ áll rendelkezésre az interneten, amik útmutató gyanánt szolgálnak. A statikus munkája nem ilyen, mivel komoly statikai számításokat végeznek, továbbá munkájuk meglehetősen bonyolult. Ráadásul egy igen csak felelősségteljes munka, hiszen a statikus munkája nélkül a ház instabil lenne, tehát életveszélyes lenne a benne való tartózkodás. Tehát a statikus vállán komoly felelősség nyugszik.

A statikusra nem csak építkezés esetén van szükség, hanem akár ház vásárlás során is nagy segítséget jelenthet. A statikus ugyanis meg tudja állapítani, hogy egy részt milyen állapotban van a ház, másrészt, hogy milyen átalakítások jöhetnek szóba. Egy szóval számtalan esetben nagy hasznát lehet venni a statikus szakvéleménynek. Ha bármilyen okból kifolyólag Önnek is statikusra lenne szüksége, akkor érdemes profikat megbízni, konkrétan a KreaBIM Kft-t. Ha szeretne bővebben tájékozódni a statikus munkáját illetően, valamint szeretne elérhetőséget, akkor érdemes ellátogatni a kreabim.hu weboldalra, ahol bővebb információkkal lehet gazdagabb! Látogasson el Ön is a kreabim.hu weboldalra!