Kötelező látnivalók Erdélyben

Sokan úgy gondolják, hogy a téli időszak nem a kirándulásra való. Ám mi most olyan látnivalókat mutatunk meg, melyek garantáltan nagy élményt nyújtanak akár télen is.

[wp_ad_camp_1]

Sokszor úgy érzem, hogy a hazánk és a környező országok csodálatos látnivalót közel sem értékeljük annyira, mint a távol keleten, vagy azokat a helyeket melyeket leginkább csak repülőgéppel közelíthetünk meg. Mi most összegyűjtöttünk pár olyan helyet, ami igazán nagyon szép élményben részesítheti az oda látogatókat. Biztos vagyok benne, hogy már sokan jártak Erdélyben, viszont egy-egy ilyen kirándulás alkalmával közel sem tekinthetjük meg az összes látnivalót. Amennyiben Kolozsvár közelében járunk, akkor nagyon ajánlott megtekinteni a Botanikus kertet, amely közel 14 hektáron terül el. Hatalmas fák között sétálgathatunk, melyek között még közel 10.000 növényfajt tekinthetünk meg.

Tordai sóbánya
Tordai sóbánya

Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor a város főterét is tekintsük meg, ahol megtalálható a Szent Mihály templomot, Mátyás király lovas szobrát, Bánffy palotának otthont adó Szépművészeti Múzeumnak, illetve a piarista templomot. Nagyon ajánlatos még meglátogatni a Sóbányát Tordán, amely 35 km-re található. Ezt a sóbányát 2010-ben építették fel. A sóbányában megtalálható egy óriáskerék, játszótér, és még egy csónakázható sós tó is. Így számos szórakozási lehetőséget kínálnak az ide látogatóknak. Ha Erdély, akkor kötelező programnak számít a medve-les. Bizonyára mindenki tudja, hogy Erdély emblematikus állata a medve, így ezért is számít kihagyhatatlan állomásnak a medvefigyelő. Ezt a különleges helyet Tusnádfürdőn és a Szent-Anna tónál elhelyezett exkluzív és biztonságos megfigyelő épületből leshessük meg a medvéket a természetes élőhelyükön. Utazásra fel!