Körmeink egészségéről sem szabad megfeledkeznünk

A köröm egy elszarusodott képződmény, melynek szerepe van ujjainkon. Védelmez, másrészt nagy szerepet játszik a tapintásban. A hibátlan haj, és bőr mellett időt kell szánnunk körmeink egészségére is. Átlagosan nem sokat tudunk körmeinkről. Épp olyan fontos a lábunkon levő körmök szépsége, mint a kezünkön.

[wp_ad_camp_1]

Ott díszeleg ujjaink végén, ha már zavaróan nagyok vagy valami hibát észlelünk, korrigálhatjuk őket.  Persze, számtalan szépségszalon várja vendégeit azért, hogy szakszerűen szép körmöket varázsoljanak nekünk úgy, hogy közbe kikapcsolódunk.

Fontos, hogy a körömbetegségekre időben felfigyeljünk, és ne halogassuk a konkrét elváltozásig. Alakjának, színének megváltozása fontos jelzést adhat egészségünkről.

Elszíneződése jelezhet májbetegséget, vagy akár érrendszeri zavarokra is adhat jelet.

Egészséges köröm
Egészséges köröm

Alakbeli elváltozások is előfordulhatnak. A köröm szélének felhajlása utalhat vashiányra, ha domború a köröm felszíne szív és légzőszervi okok is előfordulhatnak a háttérben, az apró fehér pontok pikkelysömört jeleznek.

Külső hatásra a körömlemez elvékonyodhat és barázdák jelenhetnek meg rajta. Ennek fő oka fertőző, betegségre utal, ám közrejátszhat a helytelen körömápolás is.

Okozhat problémát a kényelmetlen cipő választása is, amitől a bőr berepedezhet, körömágyunk begyulladhat.

Köröm és bőrápoló készítményekkel helyreállíthatjuk egészségünket. Krémek, ecsetelők, a gombásodást kiküszöbölő termékek illetve szakemberek biztosítják gyógyulásunkat.

Elengedhetetlen, hogy tegyünk körmeink egészségéért, válasszunk egy jó manikűröst és pedikűröst!