Költözés csak okosan

Amennyiben túl vagyunk az ingatlanvételen vagy esetleg a felújításon, akkor végre elkezdődhet egy olyan tevékenység mely igencsak fárasztó. Ez pedig a költözködés. Hogyan lehet átvészelni, hogy minden holmink a rendeltetési helyére eljusson, és még ne is fizessünk érte vagyonokat?

[wp_ad_camp_1]

A legfontosabb, és ez is egyben a hatékony költözésnek az alapja, hogy legyenek dobozaink, gondoskodjunk róla időben. Sok-sok dobozra lesz szükségünk. Lehet vásárolni is, de akkor igen sokba kerülne. Ennél egyszerűbb módja, ha a nagyobb bevásárlóközpontoknál szerezzük be őket. Rengeteget lehet szerezni, melyekbe árut szállítottak, és még nem is koszosak.

Bizonyára felhalmozódott már egy csomó fölösleges holmi, de azokat miért vigyük magunkkal? Szabaduljunk meg tőlük. De hogyan válogassuk ki, hogy melyik fölösleges, és melyiket fogjuk még használni? Például amelyiket már több, mint egy éve nem is használtuk, azt nyugodtan el lehet dobni, hiszen akkor minden bizonnyal ezután sem fogjuk használni. A ruhákat, melyekre nem lesz szükségünk, odaadhatjuk alapítványoknak esetleg.

Költöztetés
Költöztetés

Mindent tegyünk dobozba, amennyiben lehetséges. Mivel így a legegyszerűbb a költözés, és a holmik se nagyon tűnnek el, és még jobban el is férnek, valamint a szállításuk is egyszerűbb. A törékeny dolgokat, például poharakat, vázákat, csomagoljunk be újságpapírba, vagy más speciális csomagolóanyagba. A tévét vagy a számítógépet a legcélszerűbb a saját dobozában, és a saját autónkban szállítani. Ezeket, ha lehetséges, ne bízzuk a szállítókra. Viszont a többi dolgot, a dobozokat már igen. Csak előtte szóljunk a költöztetőknek, mennyi dobozt fognak szállítani, van-e törékeny dolog is.

Egy kis trükk következik, mely módszerrel nem keveredhetnek el könnyen a dobozok. Minden helység dobozati jelöljük meg más-más színnel, így legalább tudni fogjuk, és könnyebben meg is különböztetjük a sok-sok dobozt. Tehát nem elég a doboz tetejére írni, hogy például a nappali nagy szekrény, hanem jelöljük meg kék színnel is. Tehát ami a nappaliba való, azok kék színnel lesznek megjelölve. A hálószobát pedig jelölhetjük zölddel is. És így tovább.