Kína világszerte ismert ételei

A kínai konyha színességéről, változatos ízvilágáról, különleges összetevőiről valamint egyedi stílusáról híres világszerte. A következő ételek egytől-egyig világszerte közkedveltek, ami nem is csoda, hiszen ízviláguk fantasztikus, és kinézetükről pedig sugárzik a kínai kultúra.

[wp_ad_camp_1]

Az első kínai étel, amely világhírű az édes-savanyú sertés. Elkészítése roppant egyszerű, kinézete esztétikus és nagyon finom is, ezért nem is csoda, hogy a világ minden táján keresik az édes-savanyú sertést kínai éttermekben. A Kung Pao csirke is nagyon kedvelt, ez az étel a Guizhou-i konhya legkiemelkedőbb fogása. Ha közvélemény kutatást végeznénk arról, hogy ki milyen kínai ételt ismer, 10 emberből 9 biztosan elsőként a Kung Pao csirkét mondaná. A tavaszi tekercs egy olyan kínai előétel, amely olajban sül, és frissen fogyasztják. Neve onnan ered, hogy általában a Tavaszi Fesztivál idején szolgálják fel. Elkészítése vékony kerek tésztalappal történik, amelyet megtöltenek és olajban kisütnek.

Tojásos sült rizs
Tojásos sült rizs

A tojásos-sült rizs egy másik világhírű étel, amit világszerte rendelnek akár házhoz is. Általában curry-s, sült, vagy édes-savanyú ételekhez fogyasztják. A fűszeres tofu a Szecsuan tartományból származik. Ez az étel tofu és darált hús kombinációjából áll, amelyet fűszeres szósszal készítenek el. A gombóc is egy igen híres kínai étel, amely lehet akár gömbölyű, vagy félhold alakú is. Ez Kína egyik legnépszerűbb hagyományos étele. Dél-Kína leghíresebb levese kétségtelenül a Won Ton leves, amelynek a legismertebb formája a háromszög, de akár töltve is el lehet készíteni, és így hasonlít a gombóchoz. Végül, de nem utolsó sorban a 600 éves múlttal rendelkező pekingi kacsa, amely világszerte elismert és igen ízletes is. Gyönyörű fénylő színe, ropogós állaga és puha húsa miatt nem lehet nem szeretni.