Kiknek érdemes hajbeültetést végezni?

Napjainkban egyre több olyan embert figyelhetünk meg, akik krónikus hajhullással küzdenek, vagy már arra a szintre jutottak el, hogy az összes hajukat elveszítették. Persze mindez annak ellenére, hogy már egyre több csodaszert találhatunk a boltok polcain.

[wp_ad_camp_1]

Ám mi most annak jártunk utána, hogy kik számára érdemes hajbeültetést végezni. Főként azok számára ajánlott, akik nem tudják elfogadni, hogy különféle okoknál fogva elveszítik az összes hajukat. A hajbeültetés egy olyan folyamat, melyben mindig a páciens haját ültetik vissza a problémás területre. Így teljes mértékben megfelelhet a páciens adottságainak és elvárásainak. A hajbeültetés előtt mindig egy személyre szabott vizsgálatot végeznek el, melyben értékelésre kerül a páciens adottsága a haját és a kopaszságát illetően. Hajbeültetést csakis azok számára érdemes végezni, akiknek a hajhiányuk kiterjedése az átültethető hajmennyiséggel és jó sűrűséggel kezelhető. Továbbá még akkor is jó eredményeket lehet produkálni, ha a hajhiány nagyobb mennyiségű, ám a páciens részleges fedéssel is megelégszik.

Hajbeültetés
Hajbeültetés

Hajátültetés esetén mindig nagy jelentősége van az adó helynek, ugyanis, ha megfelelő kiterjedtsége és hajsűrűséggel rendelkezik, akkor abban az esetben sok haj ültethető át. Ellenkező esetben valamennyivel kevesebb. Ilyen esetekben mindig mérlegelni kell, hogy az adott páciens esetében a rendelkezésünkre álló hajmennyiség mire lesz elegendő. A férfiak esetében sokkal könnyebben járhatunk el. Ugyanis a nőknél azzal a helyzettel is számolni kell, hogy valószínűleg hajvágásra is szükség lesz. Illetve a műtétet követően hajhullás is jelentkezhet. A hajbeültetés előtt vannak olyan tényezők melyek befolyásolhatják, annak végrehajtását, mint pl. terhesség, dohányzás, diabétesz, stb.