Kicserélhető a beltéri ajtó egy kültéri ajtóra?

A külső ajtók gyakran karakteresek, különösen, ha valóban antik ajtókról van szó. Ez arra késztethet néhány lakástulajdonost, hogy elgondolkozzon azon, hogy van-e értelme külső ajtót szerelni a belső ajtókeretre.

Ezenkívül a külső ajtók mindig tömörek (bár nem tömör fából készültek), ami jobb hangszigetelést biztosít, mint az üreges belső ajtók. Célszerű valaha külső ajtót tenni a belső ajtókeretre? Ha igen, mi az alapvető folyamat ennek hátterében, és mennyi munkával jár? Lehetséges külső ajtó használata a belső térben, bár ennek kevés gyakorlati oka van. Mint már említettük, a külső ajtók mindig szilárdak – nem éppen tömör fatörzsből faragták őket, de legalább szilárdabbak, mint a belső ajtók. Léteznek tömör magos beltéri ajtók, bár ezek lényegesen drágábbak, mint az üreges ajtók. Számos tényező megnehezíti és munkaigényessé teszi a külső ajtók belső ajtókeretre való áthelyezését: A külső ajtók mindig befelé nyílnak, míg a jelenlegi belső ajtó kifelé nyílhat, és különböző csuklópántok bevágásait teheti szükségessé.

Méret: A külső ajtók általában 36 hüvelyk szélesek, míg a belső ajtók ritkán olyan szélesek (körülbelül 30 hüvelyk). Szimmetria: Ha az ajtó paneles, a panelek többé nem lesznek szimmetrikusak, ha az egyik végét levágja. Mindkét végét le kell vágni a szimmetria megőrzése érdekében. Vágás: Professzionális minőségű asztali fűrésszel vagy radiális fűrésszel történő precíz vágás szükséges ahhoz, hogy az egész ajtót beilleszthesse. Ha a vágás túlságosan benyúlik az ajtóba, akkor egyes belső paneleknek ütközhet, és az ajtó szétesését okozhatja. A tervezett külső ajtónak nem csak felületi sérülése lehet; előfordulhat, hogy az időjárási hatások miatt meggörbül vagy meghajlott, ami megnehezíti a felszerelést a belső ajtókeretre. Az előre függesztett ajtókat könnyebb beépíteni, mert az ajtó már zsanérokkal van akasztva az ajtókeretre.