Készülj fel alaposan a repülésre!

Nem olyan egyszerű repülőgéppel utazni mint az sokan gondolnák. Hogy Te ne akkor lepődj meg, amikor kiérsz a reptérre, most felvázoljuk a repülés mentetét. Először is a repülőtéri monitoron válaszd ki az úti célt, ahova menni szeretnél. Ezen nézd meg, hogy hányas pultnál kell becheckolni. Sok légitársaság online becheckolást vár el, így a kinyomtatott igazolást magunkkal kell vinni.

[wp_ad_camp_1]

Ha ezzel megvagy, akkor le kell adni a poggyászod, ami nem lehet több mint húsz kg, majd ezután máris megkapod a beszállókártyád. A legjobb, ha a táblázott jelek alapján elindulsz a belépő kapuk felé, ahol átesel az első ellenőrzésen is. Amikor túl vagy a biztonsági átvizsgáláson, akkor nézd meg a monitorok segítségével, hogy pontosan melyik kaputól indul a Te géped, menj oda. Ha vásárolgatni is szeretnél a repülőtéri boltokban, akkor is a beszálló kapudat keresd meg először, ugyanis a nagy repterek esetében ez húsz perc sétát is jelenthet.

Repülés
Repülés

Érdemes tudni, hogy a kapuk többségében indulás előtt fél órával nyílnak meg, avagy ekkor kell követni a többieket és beszállni a gépbe. A gépen keresd meg a helyed, ülj le, majd csatold be magad. Leszálláskor ugyancsak kövesd a többieket, akik a kijárat felé tartanak. Útközben vár futószalag, amin érkeznek a csomagok. Amint meglátod a sajátod, azt vedd le, és ezzel kész is.

Nem árt tudni, hogy a kézipoggyász általában maximum tíz kg-os, a légitársaság által meghatározott méretű csomag lehet. A kézipoggyászban csak kevés folyadékot, krémet lehet vinni, amelyek egy decis egyedi kiszerelésben szállíthatóak. A tégelyeket átlátszó műanyag zacskóba kell tenni. A kézitáskában természetesen felvihetjük a fedélzetre a szükséges gyógyszereket és bébiételeket is. Fontos, hogy nem lehet nálunk éles tárgy, így körömreszelő vagy kisolló sem, mert ezt azonnal elveszik.