Kérdések, amelyeket a felvételi menedzserek elvárnak egy interjún

Néhány módon lenyűgözheti a vezetőket egy állásinterjún. Kiemelkedhet válaszaival, személyiségével, alkalmasságával és tapasztalatával, a vállalattal kapcsolatos ismereteivel és a feltett kérdéseivel. De mely kérdéseket várnak el öntől a felvételi vezetők?

[wp_ad_camp_1]

„Mutatna példákat olyan projektekről, amelyeken dolgoznék?” Miért akarja ezt hallani a felvételi menedzser: Azt akarják tudni, hogy komolyan akarja az állást, és izgatottan ad értéket a vállalat számára minden projektben. Kezdeményezést mutat. Ha már a felvételi folyamat elején gondolkodik azon, hogy a projekteken dolgozzon, az előrébb vezeti a többi jelölt előtt, akik csak megpróbálják nem zavarni az interjút. Mit fog mondani nekik a válasza: megérthetik, hogyan fog kinézni átlagos projektje. Fejlesztené képességeit ezeken a projekteken dolgozva? Ez a munka kihívást jelent arra, hogy profiként növekedjen? Ha ezt a kérdést felteszi, garantáltan nyert ügye van a felvételi vezető előtt, tehát ne féljen feltenni ezt a nagyon fontos kérdést. Veszíteni semmiképp sem fog.

„Milyen képességeket és tapasztalatokat keres egy ideális jelöltnél?” Miért akarja ezt hallani a felvételi vezető: Ez azt mutatja, hogy kíváncsi, és pontosan meg akarja tudni, mire van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a pozícióban. Érdekli önt, mert ön akar az ideális jelölt lenni. Érdekli, hogy sikeres alkalmazott legyen. Mit fog mondani nekik a válasz: Pontosan tudni fogják, mit keresnek, és megismerik mindazokat a készségeket és tapasztalatokat, amelyeket nem említettek a munkaköri leírásban. Ez egy újabb lehetőséget ad arra, hogy bebizonyítsa, van olyan képessége és tapasztalata, amelyet keresnek. A bizonyításnak nagyszerű módja a STAR technika használata, amelyet az álláskeresőknek ajánlunk a viselkedési interjúk megválaszolásához.