Kedvező árú turizmus Európa városaiban

Manapság egyre jobban számít a pénz az utazás esetében, hiszen mindenki azt nézi, hogy hogyan is lehetne a legolcsóbban megúszni egy-egy kirándulást, hogyan lehetne úgy spórolni, hogy közben még jól is érezzük magunkat, azaz na veszítsünk a pihenés minőségéből. Megkerestük, hogy mely európia fővárosban mi az ami olcsó és mi az, amit érdemes megnézni.

[wp_ad_camp_1]

Vannak természetesen olyan népszerű fővárosok, [wp_ad_camp_1]mint Róma vagy Lisszabon, ahol az árak igen magasak és ezért inkább ki is hagytuk őket, viszont a listába tettünk olyan kevésbé népszerű városok, mint Belgrád vagy Bukarest, amire legkevésbé gondolnának a magyar turisták.

A legolcsóbb városok között szerepel Belgrád, ahol egy korsó sör ára csupán csak 300 forint, és ahol a többi élelmiszert is igen kedvező, azaz ha kirándulunk az étkezést kevés pénzből is megtudjuk oldani, nem kell ennek érdekében hatalmas összegeket kifizetnie. A múzeumi belépők és a buszjegy árak pedig szintén rendívül kedvezőek, azaz a fővárosból könnyedén eljuthatunk más városokba is, körbenézhetünk a szebbnél-szebb helyeken anélkül, hogy csődbe mennénk.

Prága
Prága

Bukarest egy fokkal már drágább, de még mindig az olcsóbb városok közé tartozik és sok olyan műemléket és helyet biztosít, amit érdemes megnézni és ami igazi élményeket tud biztosítani. A helyiek szerint legalább három napot kell eltölteni a városban, hogy mindent megtudjunk nézni, ami érdekes lehet és a fővároson kívül Brassó, Kolozsvár és Segesvár is olyan település amit nem szabad kihagyni a látnivalók listájából.

A harmadik, dobogós helyen végzett a csodálatos Prága, ami egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvend és ahová már egyre több turista látogat el, de ami még mindig igen olcsó, nem kell hatalmas összegeket kifizetnünk, ha egy hosszú hátvégén szeretnénk ellátogatni a városba. A helyiek szerint Prágában is minimum három napot kell eltölteni ahhoz, hogy a látnivalókat megismerjük és körbe tudjunk nézni a városban.