Karácsonyi vásárok a szomszédos országokban

Ha Karácsony előtt szeretne kirándulni családjával és kedveli az adventi vásárokat, ahol finom mézeskalácsot és forralt bort fogyaszthat, akkor érdemes ellátogatni a következő karácsonyi vásárokra, amik a szomszédos országokban találhatóak. Környékünkön kétségtelenül a bécsi a leghíresebb karácsonyi vásár, viszont az általunk felsorolt karácsonyi vásárokon olcsóbban szerezheti be a finomabbnál finomabb ételeket vagy karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat.

[wp_ad_camp_1]

Az első karácsonyi vásár amit érdemes megnézni az a zágrábi, és bár nem sokan tudják, de tavaly, és két évvel ezelőtt is a zágrábi nyerte el Európa legszebb karácsonyi vásár címét. A vásár december másodikán kezdődik és egészen január 7-ig tart majd, tehát akinek még az új évben is karácsonyi hangulata lesz, az bátran ellátogathat ide. A vásár a Jelasic téren található, ahol esténként különböző koncertek és zenei előadások várnak minden érdeklődőt. A vásáron rengeteg forralt bor standot találni, valamint szebbnél szebb karácsonyi ajándéktárgyak vásárlására is lehetőség adódik. A Zrinjevac nevű parkban minőségi horvát borokat is vásárolhat.

Karácsonyi vásár
Karácsonyi vásár

A szlovén fővárosban, Ljubjanában is gyönyörű a karácsonyi vásár, itt a Ljubljanica-folyó partján és a Presernov-téren található a vásár, ahol jégpályát is szoktak állítani, tehát a korcsolyázók szerelmesei örömüket lelhetik a ljubljanai karácsonyi vásáron. A vásáron megtalálhatja majd a szlovén tervezők alkotásait, valamint újévi és karácsonyi ajándékokat, ajándéktárgyakat is beszerezhet méghozzá igen jó áron. Mariazell városában is lélegzetelállító a karácsonyi vásár, ráadásul a város főterén gyújtják meg a világ legnagyobb adventi koszorúját ami 12 méter átmérőjű, és ezt az eseményt is megéri figyelemmel kísérni. A két felsorolt karácsonyi vásáron kívül a pozsonyit is érdemes fellátogatni.