Jürgen Castelijns Honden – A kölyökkutyák élete

A kölyökkutyák láttán mindenki mosolyra fakad. Hiszen ezek a kis apróságok oly annyira, szeretetre méltóak, hogy szinte lehetetlen őket figyelmen kívül hagyni és ezt követően elkerülni egy-egy simogatást és babusgatást. Sok kölyökkutya elválasztva az anyjától a gazdikhoz kerülve, nehezen alkalmazkodik és szokja meg új környezetét. Mindenféleképpen még igényli anyja szeretetét, törődését és azt a biztonságot, amit anyjához bújva érzett.

[wp_ad_camp_1]

A Jürgen Castelijns Honden kiskutya fajtájától függetlenül az új környezet, emberek és más háziállatokkal való kapcsolat kialakítása több időt vehet igénybe. Ajánlatos a különféle oltásokat az után beadni a kiskutyának, miután már hozzászokott új környezetéhez. A beilleszkedést követően, a kiskutya elkezdi felfedezni a körülötte lévő világot, embereket, állatokat, melyekre idővel barátaiként vagy akár ellenségeiként is tekinthet. Felfedezi azt a területet, amelyet magáénak tudhat.

Jürgen Castelijns Honden
Jürgen Castelijns Honden

Ez nagyon fontos időszak a kiskutya életében, hiszen felfedezve a világot rengeteg tapasztalatra és élményre tehet szert. És ezt követően úgymond megbátorodik, s követ el kisebb-nagyobb csínyeket, nem szándékosan csak éppen a kalandvágy és a játék, mely minden mozdítható vagy mozgó tárgyban ott van. Gyakoriak ilyenkor a megrágicsált papucsok, az udvaron szerte széjjelhurcolt holmik. De bármennyire is vagyunk mérgesek, ezekre a kis apróságokra nem lehet haragudni. Meglágyul a szívünk, ha csak rájuk nézünk.

A kölyökkutyák számára fontos az, hogy melegben legyenek, akár a garázsban vagy egy nem széláteresztő kis kutyaházban nem történhet semmi bajuk sem. Az étrendjüket az új otthonukban töltött első napokban nem ajánlatos változtatni, figyelni kell minden apró tényezőre, hiszen ezeket a kis csöppségeket bármilyen betegség is megtámadhatja. Ezért is a kölyökkutya vállalás felelősség teljes dolog. Ha kiskutyát fogadunk örökbe a jurgencastelijns.info weboldalon keresztül, mindig tartsuk szem előtt, hogy mennyi odafigyelést és szeretetet igényelnek. Cserébe ezért ők örök hűséget és barátságot táplálnak gazdáik iránt az ők sajátos kis módjukban.