Izráel fantasztikusan szép látványosságai

Ahhoz képest, hogy Izráel egy New Jersey nagyságú ország, mégis elképesztően változatos. Szinte bárhová utazik ebben a közel-keleti országában, biztosan találkozik a Bibliában említett történelmi vallási helyekkel. Az ókori római romok és más régészeti romok is láthatóak itt, amelyek évszázadok óta itt állnak. Ha viszont nem kedveli a régi dolgokat, Izrael néhány nagyszerű tengerparttal, jó szabadtéri lehetőségekkel és kifinomult kulturális jelenléttel is rendelkezik.

[wp_ad_camp_1]

Názáret, az ország arab fővárosa, mert lakosai Izrael arab állampolgárai. Názáret a keresztények zarándokhelye, mert a Biblia azt mondja, hogy József és Mária otthona volt, tehát ezáltal Jézus gyermekkori otthona is egyben. Ez az ősi város az, ahol az angyal Gabriel elmondta Máriának, hogy meg fogja szülni Jézust. Emiatt Názáretet néha a kereszténység bölcsőjének nevezik. Az Óváros büszkélkedhet az Angyali üdvözlet egyházával, a Közel-Kelet legnagyobb katolikus templomával. Szánjon időt arra is, hogy a festői utcákon sétáljon, és látogassa meg a színes helyi piacot. Cézárea egy ősi de mégis új város. Heródes alapította Augusztus császár tiszteletére, aki neki adta a várost. 1952-ben Izrael egyetlen városa lett, amelyet magánvállalkozás irányít.

Láthat gyönyörű romokat is a régi városon áthaladva, de akár lóversenyeket is nézhet a hippodromban. Az új Cézárea modern és előkelő. Ha ide látogat biztosan napozni szeretne a homokos tengerpartokon, vagy éppen golfozni. A Ramon kráter a három eróziós kráter közül a legnagyobb a Negev-sivatagban. Úgy gondolják, hogy a kráter több millió évvel ezelőtt jött létre, amikor az óceán visszaszorult. A hegyek körül gyűrűzött színes kráter több mint 450 méter mély és közel 40 km hosszú. A világ legnagyobb eróziós krátere a nyilvánosság számára is elérhető, és megoldható itt a túrázás, valamint a kerékpározás is.