Itt van az ősz! Mi legyen a testmozgással?

A tavaszi-nyári szezonban nem jelent nagy kihívást teret találni a testmozgáshoz, hiszen a napsütéses, meleg reggeleken számtalan opciónk van, attól függően, hogy milyen környéken lakunk kocoghatunk az erdőben, a ligetben, vízparton, parkban vagy egyszerűen futunk néhány kört a tömbházak körül.

[wp_ad_camp_1]

A kora reggeli órákban sokszor még nyáron sincs kifejezetten meleg, azonban mindent persze néhány percnyi mozgás után már meg se érezzük. A hidegebb időszak beálltával azonban felmerül a kérdés: hogyan tovább? Lássuk be, a hűvösebb idő sokunkat eltántorít a reggeli tornától. Az igazság azonban az, hogy a hőmérséklet csökkenése csak egy kifogás azok számára, akik egyébként sem szívesen mozognak. Ha valaki a kora délelőtti órákban a szabadban tartózkodik, akkor bizony sok olyan embert fog látni kortól és nemtől függetlenül, akik még télvíz idején is rövidnadrágban és rövid ujjú pólóban futkorásznak. Persze, ha valaki érzékenyebb az átlagosnál és nagyon könnyen megfázik, akkor nem biztos, hogy jó ötlet ennyire lazán útnak indulni, a megfelelő, réteges öltözet azonban biztosíték arra, hogy a reggeli futást követően nem fog minket ágynak dönteni az influenza, sőt!

Őszi mozgás
Őszi mozgás

Ha mindig az évszaknak megfelelően öltözködünk és rendszeresen, hetente legalább háromszor végzünk valamilyen testmozgást, alkalmanként legalább fél- vagy egy egy óráig, akkor garantáltan megerősödik az immunrendszerünk, jobb lesz a közérzetünk, a testi-lelki állapotunk és mindezeknek köszönhetően a szervezetünk sokkal hatékonyabban tudja majd felvenni a harcot minden típusú fertőzéses betegséggel szemben. Ha azonban mindezek ellenére mégis ódzkodunk a hajnali csípős hidegtől, akkor sem szabad lemondanunk a testmozgásról! A hideg hónapok idején váltsunk bérletet egy fitnesz-terembe! Igaz, így nem a szabad levegőn leszünk, de a konditeremnek is megvannak a maga előnyei, hiszen itt nemcsak egyfajta mozgást végezhetünk, hanem erőteljesen „rágyúrhatunk” a problémás testrészeinkre. Ha betartjuk az teremben dolgozó edzők tanácsait, akkor a tavasz beálltakor akár kockahasunk vagy izmos vállunk is lehet!