Ingatlan vásárlás hatékonyan és néhány ötlet

Itt a jó idő, itt a tavasz, a sok napsütés. Kedvet kaptunk, hogy keressünk ingatlant, mivel szeretnénk elköltözni. De mi alapján válasszunk? Mi lesz, ha mégsem jó a kiszemelt lakás? Ingatlanvásárlás esetén sokféle szempontot vegyünk figyelembe, mielőtt megtörténik a visszavonhatatlan vásárlás.

[wp_ad_camp_1]

Nézzük meg alaposan a kiszemelt ingatlan környezetét először. Hol található, vannak-e boltok a közelben, milyen az infrastruktúrája, milyen a ház elhelyezkedése, esetleg milyenek a szomszédok. Bizony fontos szempontok ezek is.

Amennyiben megnéztük már egyszer egy délelőtti időpontban, a következő látogatást délután ejtsük meg, hogy minél több napszakban láthassuk az ingatlant. Vessük össze, milyen délelőtt, és milyen délután. Egyszer elmehetünk arra egy esti időpontban is, valamint egyszer hajnalban is. Nézzük meg a környéket, mikor a leghangosabb, vagy mikor a legcsendesebb. Bármilyen furcsán hangzik, de lényeges szempontok ezek is. Mivel nem mindegy, milyen környezetben fogjuk leélni a további életünket.

Ingatlan vásárlás
Ingatlan vásárlás

Vegyük szemügyre az ingatlan minden egyes helységét, akár többször is. A tulajdonost kérdezzük meg az esetleges hibákról is. Figyeljük meg, hogy merre vannak vezetékek, milyen a fűtése, milyen az elektromos- és a vízhálózata. Kérdezzük meg, milyenek a nyílászárók, a szigetelése jó-e. Kellően világosak-e a szobák. De, ha szeretjük a sötét szobákat, akkor azt nézzük meg, hogy sötétek-e a szobái.

Esetleg találunk rajta hibákat, ne ijedjünk meg, hanem nézzünk meg több ingatlant is, és ne az első kiszemeltbe szerelmesedjünk bele. Hasonlítsuk össze a megnézett házakat, írjuk össze a szempontokat, nagyon komolyan, és amelyiknek több szempontja egyezik a mienkével, arról az ingatlanról el lehet gondolkodni. Indulhat akkor az ingatlanvásárlás.