Így válassz napszemüvegek!

Napszemüveget választani egyáltalán nem könnyű. A dolgot pedig tovább nehezíti a soványka vagy épp dagadó önbizalmunk; egyesek elégedetlenek a kinézetükkel minden napszemüveg esetén, mások pedig túlzottan is elégedettek akár egy rossz választás esetén is.

[wp_ad_camp_1]

A napszemüveg választásánál érdemes tudatosan eljárni, hívja fel a figyelmet a http://trendmaker.hu webáruház egyik üzemeltetője. Természetesen az első és talán legfontosabb szempont nem is lehet más, minthogy jól álljon a szemüveg. Ez minden esetben szubjektív döntést követel meg; ha alaposan megnézzük magunkat a tükörben szemből és profilból is, akkor levonhatjuk a következtetéseket. Ha jól áll egy szemüveg, akkor szeretni és használni fogjuk, ha pedig nem áll jól, akkor hamar a fiók mélyére kerül. Így hát döntsünk alaposan és körültekintően. De vegyünk figyelembe más szempontokat is!

Napszemüveg
Napszemüveg

Nem mehetünk el a lencse minőségének kérdése mellett; legyen megfelelő az UV szűrése! Ha ez nem adott, akkor tegyük vissza a polcra a kiszemelt darabot, akármennyire is tetszik! A lencse vizsgálata során mindenképpen szükség lesz egy éles tesztre is; nézzünk ki az utcára, figyeljük a színváltozásokat, illetve vizsgáljuk meg, torzít-e a lencse. Ha megfelelőnek találjuk, akkor vizsgáljuk meg magát a keretet is, nem áll-e ferdén a szemünkön, jól illeszkedik-e az arcunkhoz, kényelmes-e a viselése…

Érdemes szót ejteni az olcsó napszemüvegekről. Gyakran felvetődik a kérdés, hogy az olcsóbb értelemszerűen rosszabb-e. Természetesen ez így nem jelenthető ki, de általában érvényes az állítás; az olcsó napszemüvegek sajnos igen gyorsan veszítik a UV-szűrő képességüket, ami a szemkárosodásához vezethet. A rossz minőségű lencsék azért veszélyesek, mert becsapják a szemet; a pupilla a sötétítés hatására kitágul, a lencse viszont nem szűri a káros sugarakat.