Így növeld otthonod értékét!

Ha foglalkoztat a gondolat, hogy a közeljövőben vagy néhány éven belül eladd lakásodat, egy nagyobb volumenű felújítás előtt érdemes átgondolni, hogy mivel növelheted és mivel csökkentheted otthonod értékét. Tartsd szem előtt, hogy az egyedi megoldások lehet, hogy csak számodra olyan vonzók, de leendő vevőidet elriasztják majd. Ha az eladáson gondolkodsz, az sem biztos, hogy megéri márvány konyhapultot választani, mert ez valószínűleg az eladási árban nem fog megtérülni.

[wp_ad_camp_1]

Az ingatlanszakértők abban egyetértenek, hogy a lakás értékét növelő felújítások közül a konyhának kell az első helyen állni. A rozsdamentes acélból készült mosogató, a fényes szekrénygombok, egy tartós anyagból készült munkapult vagy egy csillogó csaptelep máris sokat lendíthet a konyha összképén.

A fürdőszobában a régi, repedt vagy kopott wc-t mindenképpen érdemes lecserélni, a kád esetében pedig inkább az olcsóbb felújítást javasolják a szakemberek. Kevés pénzből a világítást is átalakíthatjuk, hiszen a fények főszerepet játszanak ebben a helyiségben.

Takaros otthon
Takaros otthon

Az energiahatékonyság ma már megkerülhetetlen kérdés. A korszerű, jól szigetelő ablakok és ajtók megléte alapvető elvárások egy lakással szemben.

Vannak bizonyos dolgok, amikre azonban nem szabad kiadni a pénzt, ha jó áron szeretnénk eladni majd az ingatlant. Ilyen a padlószőnyeg, ami egyre inkább megy ki a divatból. Ha mindenképp padlóburkolatot cserélünk, válasszuk a laminált vagy fa padlókat. A terekkel ne variáljunk, ne nyissuk egybe a szobákat és hagyjuk meg azoknak eredeti funkcióját.