Így ne betegedj bele a fesztiválozásba!

Ha nyár, akkor nyaralás, és persze sokak számára ekkor érkezik el a várva várt fesztiválszezon kezdete is. Hatalmas bulik, felejthetetlen koncertek, és új arcok ezrei, akikkel könnyedén el lehet ütni az időt.

Ám ezek a kalandok amilyen emlékezetesek, olyan kellemetlenné is válhatnak, hisz ha nem vigyázunk megfelelőképpen, akkor bizony megvan arra az esély, hogy valamelyik tipikus fesztiválos kórság még hosszú ideig velünk marad. Ilyenkor a legádázabb ellenségünk épp a felhőtlen szabadság és az önfeledt szórakozás, ugyanis ilyenkor sokkal hajlamosabbak vagyunk nem odafigyelni az egészségünkre, és az olyan mindennapi alap dolgokat is a háttérbe szorítjuk, amelyeket egyébként eszünkbe se jutna. Hogy ezt elkerüljük, ahhoz nem kell mást tennünk, mint egy picit tudatosan készülni a kalandokra, és napi pár perc odafigyeléssel megelőzni a bajt.

Szerencsére ez nem igazán jár különösebb kellemetlenségekkel, hisz zömében higiéniai kérdésekről van szó. Fesztiválozáskor ugyanis sokan hajlamosak a háttérbe szorítani a tisztálkodást és a szájápolást. Előbbi szélsőségesebb esetekben komolyabb fertőzésekhez vezethet, míg utóbbi a fogak elromlásához vezethet. A higiénia mellett azonban egyéb tényezőkre is érdemes figyelmet fordítani. Az egyik ilyen a megfelelő hidratáltság. A nagy melegben könnyen kiszáradhatunk, főképp, ha koffeint és alkoholt is fogyasztunk. Szenteljünk tehát nagy figyelmet annak, hogy folyamatosan igyunk vizet is, így igen sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Ugyanez igaz a bőrünkre is, amely nem csak a megfelelő mennyiségű bevitt folyadékot hálálja meg, de azt is, ha nem feledkezünk meg a fényvédő használatáról. Kenjük be magunkat rendszeresen, hisz egy fesztiválon szinte észrevétlenül le tudunk égni. Legyünk körültekintőek, így biztosak lehetünk benne, hogy pozitív élményként marad meg a több napos bulizás emléke.