Így hozhatod ki az esküvőt kevesebből

Amikor igent mondasz, az oltárnál teszed és nem az eladósodásra bólintasz rá. A józan észt az esküvői készülődés elejétől a végéig muszáj “kéznél” tartani, hogy a lagzi után legfeljebb csak a másnaposságtól fájjon a fejünk.

[wp_ad_camp_1]

Az esküvőszervezők azt tanácsolják a takarékoskodni vágyó pároknak, hogy a nagy napra tekintsenek úgy, mintha nem is lenne olyan nagy. A párok többsége a tapasztalatok szerint az esküvő szó hallatára szinte képtelen megfékezni magát. Azonban, ha egy nagyobb szabású partyként fogják fel az esküvőt, nem a luxusra, hanem inkább a szórakozásra fognak koncentrálni, azaz teljesen megváltozik a fontossági sorrendjük az igények tekintetében.

Esküvő
Esküvő

Akár a hagyományokkal is szakítani lehet, ha az anyagi keretek megkívánják. Attól, hogy valamit régóta ugyanúgy csinálnak, még nem biztos, hogy emeli a ceremónia fényét vagy hogy nélküle az esküvő nem lenne az igazi. Az ünnepi menüből itt-ott lefaragni sem számít bűnnek. Sokszor ésszerűtlenül bőséges a kínálat mind a főételek, mind a desszertek tekintetében, nem beszélve az sokemeletes esküvői tortáról, ami önmagában is jelentős részét teszi ki a költségvetésnek. Természetesen nem az a cél, hogy a vendégek hasán spóroljunk, de jól átgondolva az ételek és italok repertoárját, sokat lehet lefaragni a kiadásokból.

Az esküvőszervező szerint az egyetlen szabály, hogy nincs szabály és éppen ettől olyan izgalmas az a néhány hónap, melynek során az esküvő valamennyi részlete kiforrja magát.